Povratak "otpisanih" - Iz regije do vrha liste strijelaca Prve lige

Božo Marković (Sutjeska) se dokazivao u Drugoj, Milovoje Mrdak (Rudar) u Trećoj ligi. Sada vode na listi strijelaca Telekom 1. CFL
143 pregleda 1 komentar(a)
Milivoje Mrdak, Foto: Rudar Fantazzi
Milivoje Mrdak, Foto: Rudar Fantazzi
Ažurirano: 21.09.2017. 13:39h

Milivoje Mrdak iz Rudara (četiri gola) i Božo Marković iz Sutjeske (tri) vode na listi strijelca Telekom 1. CFL nakon sedam kola.

Ništa neobično, reklo bi se na prvi pogled, jer su u pitanju napadači, klasične devetke, i to ekipa koje su na vrhu, ili pretenduju da budu u vrhu: Sutjeska je lider, a Rudar peti na tabeli.

I iza Mrdaka i Markovića kriju se, međutim, neobične i slične fudbalske priče.

Ponikli su u klubovima čije dresove sada nose - Mrdak u Rudaru, Marković u Sutjesci. I jedan i drugi morali su da idu, da se dokazuju negdje drugo. Ali, ne u inostranstvu, ne u domaćim timovima koji su se borili za vrh, već u crnogorskim nižim ligama.

Marković je 2012. otišao iz Sutjeske: igrao je za Mornar, pa za Dečić, a onda Druga liga - Jedinstvo, Čelik...

"I kada sam 2012. otišao iz Sutjeske, vjerovao sam u sebe, da ću se vratiti", kaže Marković.

"Mnogo me je 2014. poremetila povreda, i to teška - lom članka, a nisam imao uslova da se operišem. Samo zahvaljujući jakoj volji i fiziotarapeutu Ivanu Matoviću, uspio sam da se oporavim. Golovi u Čeliku su mi vratili samopouzdanje, i sada me evo ponovo u Prvoj ligi", priča 27-godišnji Marković.

Karijera Milivoja Mrdaka (24) priča još čudniju priču.

Iz Rudara je 2012. otišao u Španiju, u trećeligaš Puertoljano, a kada se vratio, igrao je u crnogorskim drugoligašima ligašima - Ibru, Igalu, prošle sezone i trećeligašu, ekipi Pljevalja.

Tu je porušio sve domaće rekorde - u jednoj sezoni postigao je 61 gol.

"I kada sam igrao u našoj Trećoj ligi, nisam gubio nadu da ću se vratiti. Svaki dan sam ostajao nakon treninga da radim individualno, sa trenerom Borisom Lučićem. Znao sam da samo golovi mogu da budu moja preporuka", kaže Mrdak.

Božo Marković je dao i gol za Sutjesku u Evropi (Levskom u Sofiji), a sada sanja titulu...

"Vratio sam se i zatekao sjajan rad, sjajnu atmosferu, sjajnu ekipu. Idemo meč po meč, baš tako razmišljamo, svaki je za nas kao finale, vidjećemo gdje ćemo biti na kraju", ističe Marković.

Mrdakovi golovi donijeli su Rudaru devet bodova.

"Ovim golovima sam sebi dokazao da mogu. Nadam se da ćemo uhvatiti ritam, ekipa je nova, još se prilagođava na novi sistem. Rudar je veliki klub za naše prilike i zato vjerujem da ćemo uskoro dobijati u kontinuitetu", kaže Mrdak.

Bonus video: