Spaleti ne voli "staru damu": U Juveu je važna samo pobjeda, Napoli ima srce i dušu

Napolitanci i Juventus se sastaju sjutra veče u derbiju 18. kola (20.45)

4798 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Januar je mjesec kada bi u Seriji A stvari mogle da postanu mnogo jasnije u borbi za Skudeto.

Tradicionalno, timovi Lućana Spaletija u prvom mjesecu u godini baš i ne briljiraju, ali Napoli je ove sezone više puta pokazao da ima sve što mu treba da osvoji titulu.

Napolitanci su u prvom meču u 2023. izgubili (od Intera u Milanu, time su prekinuli niz od 11 trijumfa), potom su savladali Sampdoriju u Đenovi, a sjutra veče ih čeka derbi protiv Juventusa (20.45).

U ovom momentu ne postoji teži protivnik u Seriji A za Lućana Spaletija.

Jer, Juve je u seriji od osam pobjeda, nije primio gol u tom nizu i drugi je na tabeli sa Milanom, sa sedam bodova manje od lidera Napolija.

Trener "stare dame" Maksimilijano Alegri je prepustio ulogu favorita "azurima", rekavši da su najbolja ekipa na Apeninima, ali Spaletijev odgovor nije mogao da bude konkrentniji:

"Ostavimo se tih priča, Alegriju odgovara sporedna uloga. Nije Juve uložio toliko novca i doveo takva pojačanja da bi se borio za četvrto mjesto", rekao je Spaleti.

Napoli igra najbolji fudbal u Italiji, a Juve pobjeđuje na sve načine. Istina, malo je utakmica ove sezone u kojima je dominirao...

"Alegri je prihvatio ono što se u Juveu traži - samo je pobjeda bitna. U Napulju je drugačije, ovaj tim i ovaj grad imaju srce i dušu, voli se lijep fudbal. Tako je, na kraju krajeva, Napoli i bio šampion sa Dijegom Maradonom. Mi želimo da igramo dobro i da osvojimo tri boda, a šta može Juve vidjeli smo u posljednja dva meča protiv Kremonezea i Udinezea. To je tim koji zna kako se pobjeđuje", poručio je bivši trener Intera, Rome, Zenita...

Najdominantniji napad će udariti na najjaču odbranu - Napoli je dao 39 golova, Juve primio samo sedam.

"Svako bira način kako da dođe do cilja. Juve ima defanzivni blok, rijetko kada igra presing, a mi ćemo učiniti sve da budemo spremni da na malom prostoru napravimo razliku. I da osvojimo tri boda", jasan je Spaleti.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: