Uvrede na račun Mesija u WhatsApp grupi: Predsjedniče, ne budi dobar prema ovom pacovu iz kanalizacije

"Najgore su ucjene i nepristojnost tog hormonskog patuljka prema svima nama koji radimo za klub kojem duguje život", pisao je član uprave Barse Gomez Ponti

6440 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lionel Mesi i Barselona su se rastali na ružan način u ljeto 2021, a kada se pročita šta je sve o Argentincu govorila uprava kluba u privatnoj komunikaciji jasno je zašto je jedan od najboljih igrača u istoriji jedva čekao da napusti "Nou kamp".

Mesi je prije skoro godinu i po godine napustio Barsu i potpisao za Pari Sen Žermen, a sada su u katalonskom Periodiku isplivale poruke iz grupe na "WhatsApp" aplikaciji u kojoj je saradnicima bio bivši predsjednik "blaugrane" Đozep Marija Bartomeu.

Mesi i ne samo on (pominju se i Đerard Pike, Serhio Buskets, te Đoan Laporta) vrijeđani su na skandalozan način, a sve se događalo u januaru 2021. kada je izašla informacija da igrači imaju problem s čelnicima kluba oko smanjenja plata usljed krize zbog pandemije koronavirusa.

Pored Bartomeua u grupi su bili i njegovi saradnici Oskar Grau, Gomez Ponti, Đordi Moć, Oriol Tomas, David Belver, Pančo Šroder i Havijer Sobrino.

Ponti je bio dominantan u uvredama:

"Barto, ne možeš da budeš toliko dobar prema ovom pacovu iz kanalizacije. Klub mu je dao sve, a on sprovodi diktaturu, pita se oko pojačanja i transfera, novih ugovora... Ja to ne bih mogao", pisao je Ponti i obraćao se Bartomeuu.

Nastavio je:

"Najgore su ucjene i nepristojnost tog hormonskog patuljka prema svima nama koji radimo za klub kojem duguje život. Ali, kada stvari krenu po zlu (misli se na pandemiju koronavirusa) tebi stiže poruka: Predsjedniče, drugima spusti platu, ali Luisu Suaresu i meni ništa ne diraj".

Ponti je takođe Pikea nazvao "velikim k... sinom", a igrače razmaženim i bezosjećajnim milionerima.

Bonus video: