Nema Ronalda: Ovo je lista kandidata za Fifa fudbalera godine

Pobjednici će biti proglašeni 27. februara na ceremoniji u Parizu

4350 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo je prvi put u karijeri izostavljen sa uže liste od 14 igrača za Fifa za fudbalera godine.

Među kandidatima su Lionel Mesi i Kilijan Mbape.

Ronaldo je osvojio Fifa nagradu prva dva puta kada je dodeljivana - 2016. i 2017. godine, a naredne tri godine je bio finalista.

Nagrad je rebrendirana 2016. godine, nakon što se bivša Fifa nagrada za najboljeg igrača godine spojila sa godišnjom Zlatnom loptom.

Ronaldo je prošle godine završio na sedmom mjestu u glasanju, kada je Robert Levandovski drugi put zaredom pobijedio ispred Mesija i Mohameda Salaha.

Osim Mesija, jedini član argentinskog tima, osvajača ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, koji je ušao na listu nominovanih je napadač Hulijan Alvares.

Na spisku je i Levandovski, kao i četiri igrača koji nisu igrali na Mundijalu - Karim Benzema, Sadio Mane, Erling Haland i Salah.

Ostali nominovani fudbaleri su Englez Džud Belingem, Belgijanac Kevin de Brujne, Marokanac Ašraf Hakimi, Hrvat Luka Modrić i Brazilci Nejmar i Vinisijus Žunior.

Na listi za najboljeg trenera nalaze se Lionel Skaloni, Valid Regragi, Karlo Anćeloti, Didije Dešan i Pep Gvardiola.

Pravo glasa imaju kapiteni i selektori reprezentacija širom svijeta zajedno sa odabranim novinarima, a postoji i onlajn glasanje koje traje do 3. februara.

Pobjednici će biti proglašeni 27. februara na ceremoniji u Parizu.

Bonus video: