Kažić: Nismo u ravnopravnom položaju, nove kazne vjerovatno tek predstoje

“I zbog prethodne, a sa novom kaznom, nismo u ravnopravnom položaju i prvenstvo dobija dozu neregularnosti. Kažnjeni smo mnogo, a nove kazne nam, vjerovatno, tek predstoje”, rekao je Kažić
4 komentar(a)
Dragan Kažić, Foto: Filip Roganović
Dragan Kažić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.09.2017. 12:17h

Odluka Disciplinske komisije FSCG da suspenduje stadion pod Goricom, zbog čega će fudbaleri Budućnosti mečeve kao domaćini do daljnjeg igrati na neutralnom terenu, stavlja “plave” u neravnopravan položaj, kazao je trener Dragan Kažić.

“Problem između navijača i FSCG lome se preko Budućnosti. Ne znam čime je Budućnost to zaslužila, ali to su činjenice”, rekao je Kažić.

Stadion je suspendovan zbog toga što su navijači Budućnosti, tokom meča sa Petrovcem, vrijeđali čelnike FSCG, kao i zbog upotrebe pirotehničkih sredsava.

To je bio prvi meč ove sezone koji je Budućnost pod Goricom odigrala uz prisustvo publike, nakon što je istekla prethodna kazna od šest mečeva igranja pred praznim tribinama.

“I zbog prethodne, a sa novom kaznom, nismo u ravnopravnom položaju i prvenstvo dobija dozu neregularnosti. Kažnjeni smo mnogo, a nove kazne nam, vjerovatno, tek predstoje”, rekao je Kažić.

Budućnost će u petak protiv Koma igrati u Danilovgradu.

“Ne vidim da je u prethodnoj utakmici bilo čija bezbjednost bila ugrožena. Samo ako je ugrožena bezbjednost onda se suspenduje teren. U završnoj riječi delegata stoji nešto sasvim drugo, pa se postavlja pitanje zsašto smo kažnjeni zbog nečega što ne stoji u izvještaju. Mi gledamo rezultate, formu, položaj na tabeli, ali ne možemo da budemo imuni na ovo što se događa”, istakao je trener Budućnosti.

Nova kazna FSCG nadovezala se na rezultatski pad Budućnosti, koja je u posljednja dva kola osvojila samo dva boda, i to igrajući sa Dečićem i Petrovcem, a u tih 180 minuta nije postigla gol.

“Nismo dobili utakmice koje smo planirali. Ispromašivali smo se, realizacija je naš problem. U krizi smo rezultata, nadam se da ćemo što brže izaći. Radili smo na tome ovih dana. Početak je sezone, biće dosta iznenađujućih rezultata, padova i uspona forme, a mi želimo da opet krenemo stazom uspona i da se primaknemo lideru”, kazao je Kažić.

Bonus video: