Na prozivci samo 20 igrača: Jezero "u hodu" sklapa tim

Biće potrebna pojačanja, kako bismo osvježili ekipu, popunili pozicije i izborili opstanak, kaže trener Rade Petrović Njegoš

4468 pregleda 0 komentar(a)
Rade Petrović, trener Jezera, Foto: FSCG
Rade Petrović, trener Jezera, Foto: FSCG

Start priprema za fudbalsko proljeće u Meridianbet Prvoj crnogorskoj ligi sa najviše problema dočekalo je plavsko Jezero. Plavljani su juče na prozivci imali svega 20 igrača, a na treneru Radu Petroviću Njegošu je da u hodu sklapa tim.

Jezero su u odnosu na jesenji dio napustili Aldin Adžović, koji će se u Petrovcu pridružiti bivšim saigračima iz Jezera, Faustu, Mendiju i Radenoviću, a u ekipi neće sigurno biti ni Marka Vukovića i Balše Ćetkovića. Mladi igrač iz Budućnosti Petar Vuković zasada je jedino pojačanje.

- Biće potrebna pojačanja, kako bismo osvježili ekipu, popunili pozicije i izborili cilj. To je opstanak. Slijedi nam puno posla, ali ne bojimo se rada. Jeste problem ta neizvjesnost, jer će odlazaka biti još, a neizvjesno je i da li će Jovan Pajović ostati, pošto je na probi u Uzbekistanu. Ukoliko realizuje transfer, moraćemo da tražimo i štopera. Za dva dana očekujemo da nam se na pripremama priključi Japanac Senaga Naoaki - kazao je trener Jezera.

Plavljani su sajno počeli sezonu, bili su u vrhu mimo svih prognoza do 13. kola, i to uprkos odlascima ključnih igrača iz prethodnog takmičarskog ciklusa. Ipak, uslijedio je pad i Jezero je sa 22 boda na svega dva iznad zone baraža, pet od posljednjeg mjesta.

- Da nam je neko pred početak sezone ponudio 22 boda u prvom dijelu, prihvatili bismo. No, kada nakon 13. kola imaš tako sjajnu poziciju onda nema razloga za zadovoljstvo. Izgubili smo neke bodove, ali šta je tu je. Moramo se kroz kontrolne utakmice pripremiti za nastavak sezone. Prva provjera biće protiv Adrije 20. januara, zatim slijede dueli na primorju, jer smo od 23. januara u Bečićima. Igraćemo protiv Bokelja, Budućnosti, Otranta i Podgorice. Generalnu probu imaćemo protiv Koma 12. februara - kaže Petrović Njegoš.

Bonus video: