Pogledajte "makazice" Šaćirija; Klop: To nije normalno...

"Željeli smo da mu pomognemo sa pozicijom na terenu i drugim stvarima. Bilo je bolje nego što smo očekivali. Igrali smo 90 minuta dobrog fudbala, na veoma teškom terenu za obje ekipe", rekao je Klop, prenijeli su britanski mediji
58 pregleda 0 komentar(a)
Džerdan Šaćiri, Foto: Reuters
Džerdan Šaćiri, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.07.2018. 11:51h

Trener Liverpula Jirgen Klop ocijenio je danas da dobra igra njegovog fudbalera Džerdana Šaćirija u pobjedi protiv Mančester junajteda (4:1) u prijateljskoj utakmici "nije normalna".

Liverpul je noćas u prijateljskoj utakmici pred više od 100.000 gledalaca u američkoj državi Mičigen pobijedio Mančester junajted sa 4:1, a strijelci su bili Sadio Mane iz penala u 28, Danijel Staridž u 66, Šej Odžo u 74. i Šaćiri u 82. minutu "makazicama".

Šaćiri je ovog ljeta iz Stouka prešao u Liverpul, a tek prošle srijede se priključio novim saigračima, nakon što je sa reprezentacijom Švajcarske igrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i stigao do osmine finala.

Klop je zadovoljan kako se Šaćiri prilagodio igri ekipe u duelu sa Junajtedom, u koji je ušao u drugom poluvremenu.

"To nije normalno poslije četiri dana u klubu - adaptirati se toliko dobro našem stilu igre. Željeli smo da mu pomognemo sa pozicijom na terenu i drugim stvarima. Bilo je bolje nego što smo očekivali. Igrali smo 90 minuta dobrog fudbala, na veoma teškom terenu za obje ekipe", rekao je Klop, prenijeli su britanski mediji.

Trener Liverpula dodao je da je Šaćiri odmah po potpisivanju ugovora želio da se priključi ekipi, ali da je na kraju odlučeno da švajcarski reprezentativac ode na odmor.

"Vratio se i bio je izuzetno uzbuđen. Ovo je za njega veoma dobar trenutak u karijeri, pošto je imao dobro iskustvo u Bajernu, Stouku i Interu", naveo je Klop.

Klop je rekao da ekipa nije dobro odigrala u prethodnoj utakmici protiv Borusije iz Dortmunda (1:3), ali da nije htio da preuveličava stvari, pošto su pripreme u toku.

"To su pripremne utakmice, pa kada griješiš onda i treba da izgubiš, ali ako izvučeš pouke iz poraza, onda je u redu", dodao je Klop.

Bonus video: