Klop novinaru: Zašto mi postavljaš takvo pitanje?

Treneru "redsa" nestao prepoznatljivi osmhe, Liverpul igra sve gore, otuda i nervoza

5940 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jirgenu Klopu je nestao osmijeh sa lica, posljednjih mjeseci na Ostrvu je imao nekoliko žustrih rasprava sa predstavnicima medija, uglavnom su se sve one svodile na priču o novcu, detaljima o tome koliko troše i koliko smiju da troše Mančester siti i Njukasl...

- Ti klubovi su u vlasništvu države. Nemojmo da se pravimo da to ne postoji - govorio je Njemac.

A onda je u petak u susret današnjem duelu sa Brajtonom u Premijer ligi “eksplodirao” na pitanje o prelaznom roku koje mu je postavio novinar koji dugo prati “redse” Karl Markam. On je Klopa pitao o potencijalnim pojačanjima u januaru zbog velikog broja povreda, a ovaj žestoko uzvratio:

- Mislim da sam u Liverpulu odradio šest hiljada pres-konferencija, a ti si, Karle, bio na njih 5.999. Zaista ponovo moram da ti pričam priču o novcu? Stvarno? Ispočetka? Misliš li da imamo novca koliko želimo, ali ne kupujemo igrače čak i ako su nam dostupni? - uzvratio je Klop i nastavio:

- To misliš o meni nakon svih ovih godina? Zašto onda postavljaš ovakvo pitanje ako je odgovor očigledan? Zaista mi to nije jasno. Došao si ovdje i to je pitanje koje postavljaš. Znaš odgovor, a ja ti neću reći: “Ma ne, imamo novca koliko želimo i ne znamo što ćemo s njim i možemo da kupimo koga hoćemo - istakao je Klop.

Liverpul je u januarskom prelaznom roku doveo pojačanje koje su mnogi vidjeli u Mančester junajtedu. Stigao je napadač Kodi Gakpo iz PSV-a u transferu koji bi, računajući i bonuse, mogao da iznosi 60 miliona eura.

Bonus video: