Spektakl u derbiju Mančestera - Junajted preokretom srušio Siti (VIDEO)

Siti poveo u 60. minutu golom Griliša, Fernaneš i Rašford za samo pet minuta u finišu režirali preokret (2:1)

18069 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Osma uzastopna pobjeda Mančester junajteda u svim takmičenjima, peta u Premijer ligi, i to kakva, najdraža, najveća - "crveni đavoli" su u gradskom derbiju srušili Siti (2:1) i prišli mu na samo bod na drugoj poziciji.

Ni lider, Arsenal, nije predaleko - ima pet bodova više.

Veliki preokret viđen je na "Old trafordu", nakon što je Mančester siti poveo iz prvog, ispostavilo se, i jedinog udarca na gol.

Kevin de Brujne je u 60. minutu centrirao sa lijeve strane, a Džek Griliš, tek što je ušao u igru, glavom savladao De Heu.

Nije vođstvo Gvardiolinog tima bilo zasluženo, Junajted je bio bolji i opasniji u prvom poluvremenu, a Siti je poveo tek nakon desetak minuta bolje igre u nastavku.

Djelovalo je da je Junajted u šoku, Erik ten Hag je osvoježio tim brzim krilima, još na poluvremenu je ušao Antoni, nakon 0:1 i Garnaćo, i domaćin dočekao svojih pet minuta slave u gradskom derbiju.

Bukvalno pet minuta, jer su u tom razmaku pala i dva gola za potpuni preokret.

Bruno Fernandeš je u 78. minutu nakon pasa Kasemira i pametne odluke Rašforda, koji nije dirao loptu jer je bio u ofsajdu, pogodio za 1:1.

Zbunjen je bio i pomoćni sudija, podigao je ofsajd, ali je nakon konsultacije sa glavnim arbitrom ispravio odluku.

U 82. minutu Garnaćo je ubacio sa lijeve strane, a Rašford sa peterca "zapalio" Old traford.

Rašford je pogodio u sedmom vezanom meču za Junajted u svim takmičenjima, što je prije njega posljednji uradio Kristijano Ronaldo, još prije 15 godina.

Mančester junajted
foto: Sofascore

Velika pobjeda Mančester junajteda, najava izlaska iz dugogodišnje krize, čini se da je Holanđanin Erik ten Hag na pravom putu da oporavi giganta, koji je dugo godina bez trofeja.

Siti ne igra dobro u posljednje vrijeme, ne pobjeđuje u seriji, kako je navikao navijače, u srijedu je eliminisan iz Liga Kupa od Sautemptona, a nije dobio ni prethodni duel u Premijer ligi, kod kuće samo 1:1 sa Evertonom.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: