Ten Hag: Snaga ovog tima je da ne želi da odustane; Gvardiola: Bio je ofsajd

"Rašford je bio u ofsajdu i kretanjem je ometao naše centalne bekove. To je činjenica koju svi znamo. Ali, znamo i gdje smo igrali i koliko je teško sudijama na ovom stadionu", rekao je menadžer Sitija

7518 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted nakon pobjede u derbiju ima samo bod manje od Sitija.

"Crveni đavoli" su savladali gradskog rivala (2:1 nakon preokreta), stigli do devete pobjede zaredom u svim takmičenjima, pa je menadžer Erik ten Hag imao mnogo razloga da bude zadovoljan.

"U prvom poluvremenu smo bili odlični, nije trebalo da ostane 0:0, a kasnije se utakmica promijenila. Siti je došao do posjeda i poveo, ali nismo gubili nadu - snaga ovog tima je u tome da ne želi da odustane. Znali smo da meč traje 90 minuta i da ima vremena da se sve okrene", rekao je Ten Hag.

Bruno Fernandeš je izjednačio nakon gola Džeka Griliša, kasnije je Markus Rašford preokrenuo.

Pogodak za 1:1 je izazvao kontroverze i polemike da li je trebalo da bude dosuđen ofsajd Rašforda prije šuta Portugalca.

"Postoji konfuzija oko tumačenja pravila, to zbunjuje odbrane kod ofsajda. a Markus nije dirao loptu i nije učestvovao, ali iz moje pozicije to nisam mogao dobro da vidim", istakao je Ten Hag.

Pep Gvardiola, s druge strane, ima svoje viđenje:

"Rašford je bio u ofsajdu i kretanjem je ometao naše centalne bekove. To je činjenica koju svi znamo. Ali, znamo i gdje smo igrali i koliko je teško sudijama na ovom stadionu", rekao je Gvardiola.

Siti rizikuje da bude na minus osam u odnosu na lidera Arsenal.

"Moramo da nastavimo da pobjeđujemo, iako to u ovoj ligi nikada nije lako".

Bonus video: