Poklon Ljorisa, majstora Edegora, dominacija Arsenala: "Tobdžije" preko gradskog rivala do plus osam (VIDEO)

Prva pobjeda Arsenala nad Sparsima u gostima od 2014. godine

9936 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sve što je do sada uradio Arsenal u Premijer ligi je čista perfekcija i pečat Mikela Artete koji iz dana u dan pokazuje da postaje vrhunski menadžer.

Sjeverni London je obojen u crveno nakon što su "tobdžije" savladale najvećeg rivala Totenhem (2:0), ali i što je još važnije - Arsenal bježi na tabeli, sada je na osam bodova više od aktuelnog šampiona i najbližeg pratioca Mančester sitija.

Titula je san na "Emirejtsu", sanjao je tako i Lester u sezoni 2015/16, zašto onda ne bi i navijači tako velikog kluba kakav je Arsenal?

Arsenal je 45 minuta dominirao protiv Sparsa, poveo 2:0 u uvodnom dijelu meča i onda znao kako da odbije nalete rivala i kako da dovede utakmicu do ritma koji želi.

Poveli su gosti u 14. minutu kada im je stigla velika pomoć od golmana Totenhema Iga Ljorisa koji je naizgled bezopasan centaršut Bukaja Sake sproveo u mrežu.

Bilo je 0:1 na čudan način, ali je Arsenal tu prednost i zaslužio.

Dominacija u prvom dijelu je krunisana u 36. minutu kada je Totenhem dozvolio Martinu Edegoru da lako dođe do pozicije za šut, a onda preciznim udarcem po zemlji zatrese mrežu.

Ljoris ovog puta ništa nije mogao, norveški majstor je pogodio baš tako gdje je želio.

Reakcija Totenhema je trajala prvih desetak minuta drugog poluvremena, tada se pokazalo da Arsenal ima garanciju među stativama - Arona Ramsdejla.

Prvo je odbranio šut Harija Kejna, onda čudesno i kada je probao Rajan Sesenjon - Arsenal je preživio taj nalet i do kraja bez problema sačuvao trijumf.

Ovo je prva pobjeda Arsenala nad Totenhemom u gostima od 2014. dok je rival još bio domaćin na "Vajt Hart lejnu".

Od tada su Sparsi u osam domaćih mečeva imali šest pobjeda i dva remija.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: