ŽFK Budućnost - čekaju odgovor "starijeg brata"

ŽFK Budućnost - nekadašnja Palma - prvi ženski fudbalski klub u Crnoj Gori, obilježava 12 godina postojanja
308 pregleda 0 komentar(a)
ŽFK Budućnost, Foto: ŽFK Budućnost
ŽFK Budućnost, Foto: ŽFK Budućnost
Ažurirano: 12.06.2018. 14:01h

Ženski fudbalski klub Budućnost - nekadašnja Palma - slavi 12 godina od osnivanja, ujedno i 12 godina postojanja ovog sporta u Crnoj Gori.

"Sa našim klubom je krenula priča zvana “Crnogorke u kopačkama”, kaže Dušica Asanović, predsjednica kluba, diplomirani sportski menadžer i prva žena fudbalski trener u Crnoj Gori.

Dvanaest godina kasnije, Crna Gora ima sve reprezentativne selekcije i ligu u ženskom fudbalu, a ŽFK Budućnost se i dalje bori, i opstaje.

"S ponosom mogu da kažem da i dalje ispisujemo stranice ovog sporta. Mnogo fudbalerki je počelo, ili prošlo kroz naš klub, mnoge su sada nosioci igre reprezentacije, poput Slađane Bulatović i Jasne Đoković. Najbolja potvrda dobrog rada je nedavno gostovanje tri naše talentovane igračice - Anđele Tošković, Sare Simonović i Ivane Boričić Crvenoj zvezdi", ističe Dušica Asanović.

Problema je, međutim, više...

"Ono što čini naš uspjeh još većim, a ujedno je u pitanju veliki paradoks, jeste činjenica da prvi ženski fudbalski klub u Crnoj Gori i dalje nema veliki teren za treniranje, a članarina u klubu ne postoji, već su treninzi besplatni".

ŽFK Budućnost, na kraju, već godinu čeka odgovor na zahtjev za sradnju sa “starijim bratom” - FK Budućnost.

"Poslali smo i pismeni zahtjev. Valjda je ovaj klub, donoseći jedan sport našoj državi, zaslužio više", zaključuje Dušica Asanović.

Bonus video: