Milutin Osmajić obilježio vikend

Crnogorski fudbaler dvostruki strijelac u pobjedi portugalske Vizele u duelu sa Maritimom

10334 pregleda 7 komentar(a)
Osmajić je bio igrač utakmice protiv Maritima, Foto: FCVizela
Osmajić je bio igrač utakmice protiv Maritima, Foto: FCVizela

Fudbaler portugalske Vizele Milutin Osmajić je obilježio prethodni vikend kada je riječ o učinku crnogorskih internacionalaca.

Nikšićanin je protiv Maritima u 16. kolu Primeire ekspresno postigao dva pogotka i bio najzaslužniji za šesti trijumf Vizele ove sezone. Mrežu rivala tresao je u trećem i petom minutu, a zamijenjen je u 69. u trenutku kada je Vizela imala igrača više i kada je meč bio riješen. Sofascore ga je ocijenio sa 8,1.

Portugalska ekipa se nakon poraza u prethodnom kolu vratila na pobjednički kolosijek i zabilježila treći trijumf na posljednja četiri meča. Ekipa je na sigurnom, osmom, mjestu sa 21 bodom.

4 gola je u dresu Vizele do sada postigao Milutin Osmajić. Prije Maritima, tresao je mrežu i u pobjedi nad Vitorijom Gimaraeš (3:0) i porazu od Benfike (2:1)

Nakon Osmajića, slijedi Adam Marušić (7,4). Crnogorski reprezentativac je u pobjedi Lacija u gostima nad Sasuolom (2:0) odigrao dobrih 90 minuta i zajedno se sa saigračima iskupio za kiks u prethodnom kolu kada je Empoli u završnici meča na “Olimpiku” stigao do boda.

Marušić je ove sezone odigrao 18 utakmica u Seriji A, a Lacio se nalazi na petom mjestu sa 34 boda, tri manje od Intera koji je u zoni Lige šampiona.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Treći najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac je golman Milan Mijatović (7,1). Njegov Al-Adalh je u 13. kolu Premijer lige Saudijske Arabije poražen od Al-Hilala (2:0), a golman “hrabrih sokola” je spriječio ubjedljiviji poraz, jer je imao čak sedam odbrana. Al-Adalh je nakon 13 kola u opasnoj zoni, na 15. mjestu, sa četiri boda manje od Al-Vehde, koja je na sigurnom.

Dobar vikend je i iza Nikole Šipčića (7). U meču 23. kola španske Segunde, protiv Ponferadine, bio je nepremostiva prepreka u defanzivi, odigrao je 90 minuta, a Tenerife je vezao četvrti remi. Njegov tim se nalazi na 17. mjestu sa dva boda više od pomenutog rivala, koji je u zoni ispadanja.

Na petoj poziciji je fudbaler turskog Giresunspora Vukan Savićević (6,7). U 19. kolu turske Superlige Giresunspor je igrao 2:2 u gostima sa Antalijom, a Savićević je u igru ušao u 55. minutu i u finišu meča dobio žuti karton.

Bonus video: