Klop: Ili će se promijeniti trener, ili mnoge druge stvari

"Što se mene tiče, neću otići, osim ako mi neko tako kaže", rekao je menadžer Liverpula

4071 pregleda 1 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula imaju lošu sezonu u Premijer ligi, u subotu su izgubili od Brajtona (3:0) i na tabeli su tek na devetom mjestu sa 28 bodova.

O borbi za titulu odavno niko ne razmišlja, a veliki uspjeh će biti i ako ekipa izbori plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Zbog loših igara ove sezone, novinari na Ostrvu često pitaju menadžera "redsa" Jirgena Klopa da govori o svojoj budućnosti u ovom klubu.

"Ili će se promijeniti pozicija trenera ili će se promijeniti mnoge druge stvari. Dakle, što se mene tiče, neću otići, osim ako mi neko tako kaže. To znači da u nekom trenutku moramo mijenjati druge stvari. Vidjećemo, ali to je nešto za budućnost, za ljeto, na primjer. Ne sad. Imam prostora i vremena da razmislim o tome. Ali moramo da igramo bolje", rekao je Klop.

Klop je od 2015. u Liverpulu radio sa, uglavnom, stabilnim rosterom u kojem je dolazilo do manjih promjena. Njemac je odbacio tvrdnje da je previše lojalan nekim igračima koji više ne igraju svoj najbolji fudbal.

"Naravno da sam čuo te priče. Lojalan sam, mislim da bi svi trebalo da budemo, ali ne prelojalan. Problem je previše kompleksan. Imaš dobrog igrača koji je dugo radio puno dobrih stvari, ali onda pomisliš da mu je prošlo vrijeme. Ako možeš dovesti drugog igrača da ga zamijeni, to ima smisla. Ako ne možeš nikoga dovesti, onda ne možeš nikoga dovesti. Takva je situacija", objasnio je Klop.

Bonus video: