Rudar počeo pripreme: Cilj je opstanak bez baraža

Prvenstvo se nastavlja 18. februara, a Rudar gostuje Mornaru

3095 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Rudar
Foto: FK Rudar

Fudbaleri Rudara, u izmijenjenom sastavu, počeli su pripreme za drugi dio sezone.

Ekipu iz Pljevalja napustili su Dušan Živković, Stefan Nikolić, Hiroki Harada, Jovan Vujisić, Marko Burzanović, Stefan Janjić i Uroš Bulatović, a kako je rekao sportski direktor Željko Tomašević najvjerovatnije više neće biti odlazaka iz kluba.

"U Pljevlja su vratili naš nekadašnji kapiten Nemanja Kartal kao i Velizar Janketić. Porerd njih došao je Stefan Radojičić koji je bio kapiten omladinaca Čukaričkog, sa trenerom Aničićem sarađivao je u Železničaru iz Pančeva, a igra na poziciji centralnog defanzivca. Naravno sa njim neće biti zaključen spisak pojačanja. Razgovaramo sa nekim igračima, ali ne želimo da gomilamo igrače, već, kako kaže trener Aničić, da dovedemo pojačanja. Razgovaramo sa dva domaća igrača i dva stranca, vidjećemo šta će biti", kazao je Tomašević, prenosi PV portal.

Na probi je hrvatski fudbaler Jakob Tarašenko.

"Igrao je u trećoj ligi Hrvatske, za Segestu iz Siska i postigao 19 golova. Za ovog igrača interesovalo se nekoliko klubova iz elitne hrvatske lige, ali u dogovoru sa njegovim menadžerom, ovaj mladi fudbaler će probati da se izbori za staus prvotimca Rudara. Naravno ukoliko trener Aničić procjeni da sa njim treba da potpišemo ugovor nećemo mnogo oklijevati", naglasio je sportski direktor kluba iz Pljevlja.

Trener Rudara, Dragan Aničić kazao je da je cilj Rudara opstanak bez baraža.

"Za sada sve teče po planu i dogovoru sa upravom kluba. Prve dvije sedmice radićemo u Pljevljima, a potom bi trebalo da odemo negdje van Pljevalja da nastavimo pripreme i igramo kontrolne utakmice do početka prvenstva. Zadovoljan sam dosadašnjim angažovanjem uprave kluba u prelaznom roku koji je tek počeo. Biće tu još pojačanja, a već sam rekao da Rudar neće gomilati igrače. Sa nekim fudbalerima morali smo da se rastanemo jer se nisu uklapali u moj način rada, a sa nekim nismo uspjeli da produžimo saradnju. U svakom slučaju naš cilj je da zadržimo prvoligaški status bez baraža", zaključio je Aničić.

Prvenstvo se nastavlja 18. februara, a Rudar gostuje Mornaru.

Bonus video: