Španske sudije traže uvođenje poluautomatske ofsajd tehnologije

Ovaj potez je uslijedio nakon što sudija u VAR sobi nije primijetio da je igrač Elćea bio u očiglednom ofsajdu sinoć kod postizanja gola protiv Kadisa

2675 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Španske fudbalske sudije zatražile su danas da se VAR pojača poluautomatskom ofsajd tehnologijom nakon greške tokom video intervencije u ligaškoj utakmici izmedju Kadisa i Elćea.

Sudijski tehnički komitet uputio je zahtjev španskoj ligi u saopštenju koje je danas objavio Španski fudbalski savez. Ovaj potez je uslijedio nakon što sudija u VAR sobi nije primijetio da je igrač Elćea bio u očiglednom ofsajdu u začetku akcije iz koje je Elće u 81. minutu stigao do izjednačenja.

Remi Kadisa i Elćea bi mogao da bude značajan za oba kluba u borbi za opstanak.

Trener Kadisa Serhio Gonzales rekao je da je sudija Karlos Del Sero Grande razgovarao sa njim poslije meča i izvinio se za grešku.

Predsjednik Kadisa Manuel Viskaino rekao je danas za Radio Marka da izvinjenje ne znači puno njegovom klubu.

"Bilo je teško zaspati sinoć. Sada se ništa ne može učiniti za moj klub, samo se nadam da se to neće dogoditi nekom drugom", izjavio je Viskiano.

Poluautomatsku ofsajd tehnologiju koristila je španska federacija na Superkupu Španije koji je Barselona osvojila u nedjelju pobjedom u finalu nad Real Madridom.

Očekuje se da će u toku dana i španska ligi dati saopštenje.

Bonus video: