Senzacija na "Maradoni" - Kremoneze eliminisao Napoli iz Kupa (VIDEO)

Posljednjeplasirani tim Serije A slavio u Napolju boljim izvođenjem penala

4990 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Senzacija na kišom okupanom stadionu "Dijego Armando Maradona" - Kremoneze je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisao Napoli u 1/8 finala Kupa Italije.

U regularnom toku i nakon produžetaka bilo je 2:2.

Tim Lućana Spaletija hita ka tituli Serije A, iako je tek polovina sezone, u prošlom kolu je pobijedio Juventus 5:1, ali u nastavku sezone neće gurati na dva domaća fronta. Neće imati ni šansu da osvoji duplu krunu.

Kremoneze, posljednjeplasirani tim Serije A, čiji su navijači u velikom broju doputovali na jug Italije, poveo je u 18. minutu golom Švajcarca Pikela.

Preokret je, međutim, stigao ekspresno - Spaleti je ukazao šansu koji nisu starteri u Seriji A, a šansu su iskoristili Žuan Žezus u 33. i Đovani Simeone u 36.

Činilo se da Napolitanci kontrolišu stvari u nastavku, ali je šok stigao tri minuta prije kraja regularnog toka - 19-godišnji Feliks Afena-Đan, napadač iz Gane, šokirao je solidno popunjeni stadion pogodivši za 2:2.

Otišlo se u produžetke...

Spaleti je uveo Zjelinskog, pa Osimena, a najveće "pojačanje" dobio je u 100. minutu, kada su gosti ostali sa desetoricom, jer je Sernikola dobio drugi žuti karton.

Zato je plasman Kremonezea u četvrtfinale herojski, izdržali su gosti 20 minuta sa igračem manje protiv trenutno najjačeg italijanskog tima, iako je Napoli imao dosta šansi u produžetku, ispromašivao se Đovani Simeone.

Kod izvođenja penala, odlučio je promašaj Lobotke u 3. seriji - lopta je otišla pored gola, a svi fudbaleri Kremonezea bili su precizni (5:4).

Odlučujući penal dao je heroj iz regularnog dijela - Afena Đan.

Kremoneze će u četvrtfinalu igrati protiv Rome na domaćem terenu.

Bonus video: