Osmajić želi da opet pogodi u Lisabonu, a nada se novom pozivu u nacionalni tim: Najsrećniji sam u reprezentaciji

"Smatram da je sve bio veliki nesporazum. Zakasnio sam na doručak, nisam čuo alarm i moglo je i drugačije da se riješi", kaže Osmajić, koji je u novembru odstranjen iz reprezentacije, a večeras sa Vizelom napada Sporting u Lisabonu

5056 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Graja i razdragan žagor u klubu nisu dozvolili napadaču Vizele Milutinu Osmajiću razgovor nakon što je dobio priznanje za igrača utakmice u pobjedi nad Maritimom - 3:0, kojoj je stameni Nikšićanon doprinio sa dva prva gola.

Osmajić od ljeta igra u najjačoj ligi Portugala, na pozajmici iz španskog Kadisa predvodi napad Vizele.

- Morao sam da izađem, eto, atmosfera u ekipi je fenomenalna, a uz to i vlada euforija zbog dobrih igara i rezultata, osmi smo na tabeli - objasnio je u razgovoru za "Vijesti", Osmajić.

Telefonski poziv zatekao ga je u iščekivanju sastanka ekipe sa trenerom Manuelom Kruzom, nakon kojeg je uslijedio trening pred večerašnje gostovanje favorizovanom Sportingu u Lisabonu

- Jedva čekam utakmicu. Sporting igra napadački, sa trojicom u odbrani i doslovno uživam u takvoj igri. Ima prostora, a moja ekipa dosta igra preko mene. I izazov je veliki, Sporting igra promjenljivo. Nekoliko utakmica demonstrira atomski fudbal, a onda bude pad. Bili su fantastični protiv Brage i Benfike, ali su poraženi od Maritima. Nama je jako važna utakmica, u narednih 20-ak dana igramo sa sva tri portugalska velikana. Ali neka, mi najbolje partije pružamo protiv najboljih - naglasio je 23-godišnji napadač.

Milutin Osmajić
foto: FCVizela

On je punu afirmaciju doživio u Sutjesci, u kojoj je zaslužio i nagradu najboljeg sportiste grada Nikšića. Uslijedio je poziv u jednu od najjačih liga, špansku La Ligu.

- To je mnogo preskočenih stepenica, razlika u kvalitetu je enormna. Naši vodeći klubovi ne uspijevaju da se suprotstave ni rivalima iz liga neuporedivo nižeg rejtinga od La Lige. Ali, nisam se predao, radio sam i bio odličan u prijateljskim utakmicama, ali je klub više vjerovao u iskustvo i zasluge sjajnog Alvara Negreda i pozajmljen sam turskoj Bandirmi. Ispostavilo se, ništa bolje i nije moglo da bude po mene. Uslovi sjajni, ljudi su me, a i sada je tako, prihvatili kao najrođenijeg. Dobio sam šansu, davao golove, pogodio sedam puta u 13 nastupa i vratio se, da tako kažem, u kolosijek - prisjeća se Osmajić.

I onda opet Kadis, pa pozajmica Vizeli.

- Nisam očekivao, bio sam odličan na pripremama ali... I Vizela je, ipak, korak naprijed, jaka liga, a ostaće upamćeno da sam dao gol Benfiki koja je iz Lige šampiona eliminisala Juventus i pobijedila u grupi ispred Pari Sen Žermena. Nisam davao golova koliko sam učestvovao u akcijama kod skoro svih pogodaka Vizele, a sada je krenulo i u realizaciji i naravno da sam prezadovoljan. Tome doprinosi i odlična atmosfera, razumijevanje trenera Manuela Kruza i jedino me pomalo muči nostalgija. Nema se baš vremena da dođem u Crnu Goru. Ovdje nema pravog odmora, na svakom koraku, čak u Lisabonu na ručku sa suprugom prilaze fudbalski zaljubljenici, hoće da se slikaju, razgovaraju... Tako je bilo i u Turskoj, dok je naš mentalitet drugačiji - kaže Osmajić.

On je u dresu Vizele do sada postigao četiri gola. Ugovor sa Kadisom ima još skoro godinu i po.

- Sad sam u pravoj formi, ritmu i najvažnije je da igram. Pratim Kadis, imam tamo prijatelja i nije mi lako pala sudijska greška kojom su ostali bez pobjede nad Elćeom. Ali, Kadis i taj ugovor nisu najvažniji, već dobre igre, naporan rad i trening. Ponuda imam i biće ih. Iz Turske me, uostalom, zovu svakog dana. Sada polako učim portugalski, sličan je španskom i razumijem ako sagovornik ne priča brzo. A Vizela ima odličan položaj, na dvadesetak minuta su Porto i Braga. Mada, noćni život i ne znam kakav je, jer nespojiv je sa obavezama fudbalera tokom takmičenja. Izbor restorana je odličan, a ni Lisabon nije daleko - objasnio je Osmajić uslove u klubu.

Milutin Osmajić
foto: Reuters

Najsrećniji sam u nacionalnom dresu, u oktobru je bio nesporazum, uvijek ću se odazvati

Iako mu nedostaje Crna Gora i Sutjeska, ne krije da je imao nevjerovatno razumijevanje i ljubav u turskoj Bandirmi, igrao je za Kadis, sada Vizelu, Osmajić, ipak, nema dilemu:

- Sa najviše želje, motiva, ljubavi igra se u reprezentaciji. To je poseban osjećaj kada na grudima imaš nacionalni grb. Ja sam uvijek na raspolaganju i srećan sam kod svakog poziva u selekciju - kaže Osmajić.

On je nakon sjajnih igara u mladoj reprezentaciji debitovao za A selekciju 2020. Marta prošle godine dao je odlučujući gol u pobjedi na prijateljskom meču protiv Grčke, ali je sa posljednjeg zbora odstranjen zbog kršenja discipline.

- Smatram da je sve bio veliki nesporazum. Zakasnio sam na doručak, nisam čuo alarm i moglo je i drugačije da se riješi. No, moj agent je već objasnio situaciju, razgovarao sa stručnim štabom a ja ću se uvijek odazvati. Kvalitet imam, uostalom, kao i svi u selekciji, jer poziv ne dolazi slučajno. Svi ga zaslužimo. Na meni je da nastavim da igram najbolje što mogu. A sada je tako i uživam u fudbalu - zaključio je Osmajić.

Bonus video: