Kako su igrali naši i danski reprezentativci: Janković proradio, Dilejni se zaustavio

U kakvoj su formi crnogorski i danski reprezentativci pred presudnu utakmicu u borbi za plasman na Mundijal, 5. oktobra u Podgorici
65 pregleda 0 komentar(a)
Marko Janković, Foto: Reuters
Marko Janković, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.09.2017. 16:46h

Crna Gora 5. oktobra protiv Danske pod Goricom igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Nakon svakog vikenda do početka oktobra, provjerićemo u kakvoj su formi naši, ali i protivnički reprezentativci u svojim klubovima.

CRNA GORA

GOLMANI

Danijel Petković (Lorijen): Još jedna sjajna partija - sačuvao mrežu i prvo mjesto Lorijena u Ligi 2, sa nekoliko odličnih odbrana protiv ekipe Ajačjo (2:0). U odličnoj formi.

Milan Mijatović (Budućnost): Nije imao previše posla u razočaravajućem remiju Budućnosti sa Petrovcem (0:0). Protivnički igrači su dva puta zaprijetili - oba puta pored gola.

Mladen Božović (Larisa): Brani standardno u klupi, i to u grčkoj Super ligi - sačuvao mrežu svog tima u remiju protiv Atromitosa (0:0).

ODBRANA

Adam Marušić (Lacio): Vrhunski klub i manja minutaža u odnosu na dane u Belgiji, ali Marušić ipak dobija priliku - igrao je posljednjih 25 minuta u pobjedi Lacija u Đenovi (3:2). Kada je ušao bilo je 1:1.

Stefan Savić (Atletiko): Simeoneova rotacija - Savić je sa klupe odgledao pobjedu protiv Malage na otvaranju velelepnog stadiona “Vanda Metropolitano”.

Žarko Tomašević (Ostende): Zbog povrede pete nije igrao u domaćem porazu od Genta. Trebalo bi da bude spreman za Dansku i Poljsku.

Marko Simić (Pahtakor): Igrao svih 90 minuta u pobjedi nad Šorjanom kod kuće (3:0).

Filip Stojković (Crvena zvezda): Deveteset minuta protiv BATE Borisova u Ligi Evrope (1:1), pa još 90 u prvenstvu Srbije na gostovanju Voždovcu (pobjeda 2:0).

Nemanja Mijušković (Taraz): Igrao 90 minuta protiv Kairata, njegova ekipa doživjela je težak poraz kod kuće (5:1).

Emrah Klimenta (Sakramento): Puna minutaža u trijumfu protiv LA Galaksija II (2:1), u američkoj USL diviziji.

SREDINA

Nikola Vukčević (Braga): Jedan od najvažnijih igrača Brage. Dao puni doprinisom pobjedi protiv Gimaraeša u prvenstvu u nedjelju veče (2:1), a posebno velikom trijumfu nad Hofenhajmom u Njemačkoj u Ligi Evrope u četvrtak (2:1).

Nebojša Kosović (Partizan): Operisao koljeno. Čeka ga duža pauza

Mirko Ivanić (BATE Borisov): Sjajna partija i asistencija za gol protiv Crvene zvezde prošlog četvrtka u Ligi Evrope (1:1), a onda odmarao veći dio meča protiv Isloča u šampionatu Bjelorusije. Igrao posljednjih pola sata, u pobjedi 2:0.

Marko Janković (Partizan): Od početka sezone igra na visokom nivou, a sada je krenuo i sa golovima - na pogodak Jang Bojsu u Ligi Evrope u četvrtak (1:1), nadovezao gol u prvenstvu Srbije protiv Radničkog iz Niša (3:1 za Partizan).

Marko Vešović (Rijeka): Pobjeda u jadranskom derbiju i svih 90 minuta na terenu - Rijeka je srušila splitski Hajduk na Poljudu (2:0). Igrao je i u četvrtak u Ligi Evrope protiv AEK-a (poraz kod kuče 2:1).

Vladimir Jovović (Jablonec): Pobjeda nad Jihlavom 5:0 i prvi gol bivšeg fudbalera Sutjeske u češkom klubu. Zamijenjen u finišu.

Damir Kojašević (Vojvodina): U tri dana odigrao dvije debitantske utakmice za Vojvodinu - učestvovao u pobjedama protiv Mačve i Napretka.

Vukan Savićević (Slovan): Ušao u 79. minutu u trijumfu Slovana protiv Ružomberoka u Bratislavi (2:1).

Aleksandar Šćekić (Genčlerbirigli): Oporavio se od povrede i odigrao prvi meč ove sezone. Odigrao je svih 90 minuta u gostujućem porazu od Gestepea (3:2).

Sead Hakšabanović (Vest Hem): Nije igrao ovog vikenda za mladi tim Vest Hema.

NAPAD

Stevan Jovetić (Monako): Prvi put u prvoj postavi “kneževa”. Zadovoljio francusku javnost i medije, iako nije postigao gol - fenomenalan pokušaj lob udarca lijevom nogom sa ivice šesnaesterca zaustavila je prečka. Zamijenjen pola sata prije kraja.

Fatos Bećiraj (Dinamo M): Igrao 90 minuta u porazu 1:0 od Arsenala u Tuli.

Luka Đorđević (Arsenal Tula): Igrao do 86. minuta u pobjedi nad Dinamom iz Moskve (1:0).

Stefan Mugoša (Šerif): Ostao na klupi u gostima protiv Zorje, u pobjedi 2:0.

DANSKA

GOLMANI

Kasper Šmajhel (Lester): Primio gol, ali i imao nekoliko dobrih odbrana u remiju “lisica” na gostovanju Hadersfildu, u 5. kolu engleske Premijer lige

Jonas Losl (Hadersfild): Duel danskih golmana završen je neriješeno - Losl je imao manje posla od Šmajhela, a kapitulirao je iz penala. Savladao ga je Vardi.

ODBRANA

Henrik Dalsgard (Brentford): Nije igrao protiv Redinga u 8. kolu engleskog Čempionšipa - povreda glave, zadobijena na meču protiv Šefilda 12. septembra, najverovatnije će danskog desnog beka onemogućiti da zaigra pod Goricom.

Simon Kjaer (Sevilja): Nije igrao protiv Eibara, nije bio ni na klupi.

Andreas Bjeland (Brentford): Odigrao cijeli meč na poziciji centralnog defanzivca protiv Redinga (1:1).

Jens Larsen (Udineze): Poraz „zebri” od Milana u gostima 2:1, igrao cijeli meč na mjestu lijevog beka, bez konkretnijeg učinka.

Riza Durmisi (Betis): Lijevi bek tima iz Sevilje, standardan, igrao svih 90 minuta u pobjedi kod kuće nad Deportivom (2:1). Dobio žuti karton.

Andreas Kristensen (Čelsi): Ušao u finišu jednog od derbija 5. kola Premijer lige, protiv Arsenala (0:0). Ušao da zatvori rupu u odbrani nakon isključenja Davida Luiza.

Janik Vestergard (Borusija Menhengladbah): Nezamjenjiv u posljednjoj liniji Menhengladbaha, igrao cijeli meč u vatrenom remiju sa Lajpcigom u subotu (2:2), kao i sinoć u pobjedi nad Štutgartom (2:0).

Matijas Jorgensen (Hadersfild): Još jedan danski štoper koji igra u najjačim ligama - standardan u Hadersfildu, u remiju protiv Lestera.

SREDINA

Vilijam Kvist (Kopenhagen): Defanzivni vezni najboljeg danskog kluba. Dobio žuti karton protiv Helsingora u gostima, u kojem je njegov tim slavio sa ubjedljivih 4:0.

Tomas Dilejni (Verder): Prekinuo golgetersku seriju, koja je trajala još od septembarskih mečeva reprezentacije. “Zeleni” su u subotu kod kuće poraženi od Šalkea sa 2:1, a sinoć su remizirali sa Volfsburgom.

Kristijan Eriksen (Totenhem): Sve napadačke vedete Totenhema, uključujući i ponajboljeg danskog fudbalera, bile su nemoćne pred odbranom Svonsija - 0:0 na “Vembliju”.

Lase Šene (Ajaks): Ušao 15 minuta prije kraja, nije pomogao slavnom amsterdamskom klubu da dođe do pobjede na gostovanju Den Hagu (1:1). Dobio žuti karton.

Kasper Dolberg (Ajaks): Ušao pet minuta prije kraja, takođe nije pomogao Ajaksu.

Mike Jensen (Rozenborg): Rozenborg gazi ka novoj tituli u Norveškoj - stigla je pobjeda protiv Valerenge od 3:0, a Jensen je standardan u veznom redu.

Lukas Lerager (Bordo): Igrao svih 90 minuta u pobjedi u gostima protiv Tuluza. Bordo je 4. na tabeli u Francuskoj.

Mikael Kron-Deli (Sevilja): Ušao u 85. minutu protiv Đirone u Kataloniji - pomogao Andalužanima da sačuvaju pobjedu.

NAPAD

Andreas Kornelijus (Atalanta): Talentovani napadač nije igrao na gostovanju Kjevu (1:1), u 4. kolu Serije A. Prije toga, ušao u finišu u demoliranju Evertona (3:0) u Ligi Evrope.

Pjone Sisto (Selta): Postigao gol za Seltu, u porazu na gostovanju Espanjolu (2:1), u 4. kolu Primere.

Nikolai Jorgensen (Fejnord): Prva opcija u napadu selektora danske Agea Hareidea, napadač Fajnorda, i dalje je povrijeđen. Veliko je pitanje da li će se oporaviti do utakmice u Podgorici.

Viktor Fišer (Majnc): Odgledao sa klupe težak poraz od Bajerna (5:0), na “Alijanc areni”.

Niklas Bendtner (Rozenborg): Blista u Norveškoj, postigao dva gola u trijumfu nad Valerengom (3:0). U vrhu liste strijelaca sa 12 pogodaka.

Bonus video: