Balša Sekulić se vratio u Budućnost

Prethodnih pola godine Sekulić je proveo u Gangvonu u Južnoj Koreji

6350 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Napadač Balša Sekulić (24), povremeni crnogorski reprezentativac, vratio se u Budućnost za koju je igrao od juna 2016. do kraja 2018. godine.

U međuvremenu je pola sezone proveo u OFK Titogradu, dvije u Podgorici, jednu u Iskri, a prethodna destinacija bila mu je korejski Gangvonu, za koji je na 18 utakmica postigao dva gola.

U međuvremenu je stigao da debituje za crnogorsku reprezentaciju (jedan meč), a juna prošle godine je u izboru Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) izabran za najboljeg igrača domaće lige, igrajući za Iskru.

„Drago mi je što sam zavrijedio povjerenje uprave kluba i što su mi čelni ljudi Budućnosti pružili priliku da se vratim. Lično, za mene je velika čast nositi dres Budućnosti“, rekao je Balša Sekulić za sajt kluba.

„Kada ste u velikom klubu, uvijek je cilj titula, a Budućnost jeste veliki klub pun tradicije i istorije. Očekujem da svi zajedno imamo dobru polusezonu, jer smatram da imamo kvalitetnu ekipu i da možemo da ostvarimo ambicije“, dodao je Sekulić, koji je sa Podgoričanima već osvojio jednu titulu, 2017.

„To je bila moja prva sezona u seniorskom fudbalu, a kasnije sam igrao promjenljivo. Međutim, sada sam mnogo zreliji igrač i mislim da će se, uz naporan rad, sve poklopiti - i titula i moje kvalitetne igre“.

Boravak u Južnoj Koreji mu je, kako ističe, pomogao da sazrene.

„Transfer mi je puno značio, dobio sam na iskustvu i životnom i fudbalskom, upoznao neku drugu kulturu treninga, utakmica...".

Sada je ponovo u CFL-u.

"Naša liga možda nije toliko cijenjena, ali nije nimalo laka za igranje. Ali vjerujem da, uz naporan i kvalitetan rad, mogu ponoviti sezonu iz Iskre. Težiću tome da budem i bolji“, kazao je Sekulić, koji je zadužio broj 98.

Budućnost se juče preselila u Budvu, gdje će provesti glavni dio priprema za narednu sezonu.

Osim Sekulića, trener Miodrag Džudović poveo je još 27 igrača. To su Miloš Dragojević, Đorđije Pavličić, Filip Domazetović, Stefan Nenezić, Marko Simić, Vladan Adžić, Damjan Dakić, Bodin Tomašević, Uroš Ignjatović, Andrija Ražnatović, Ivan Novović, Nikola Vuković, Aleksa Mugoša, Luka Mirković, Vasilije Terzić, Miomir Đuričković, Petar Sekulović, Jovan Dašić, Vasilije Adžić, Damjan Mugoša, Arijel Lusero, Petar Grbić, Filip Knežević, Marko Perović, Nenad Krivokapić, Zoran Petrović, Vladimir Perišić i Marko Mrvaljević.

Prijateljske utakmice Podgoričani će igrati protiv Jezera 26. januara, Arsenala dva dana kasnije, kao i Metalca iz Gornjeg Milanovca 2. februara.

Bonus video: