Klop: Impresivne su cifre transfera Čelsija, mi moramo odgovoriti timskim radom

"Plavci" su ove sezone na pojačanja, bez učešća bonusa potrošili rekordnih 372 miliona funti

3480 pregleda 0 komentar(a)
Portugalac ne ulazi u rekordnu sumu, pošto igra na pozajmici, Foto: Chelsea FC
Portugalac ne ulazi u rekordnu sumu, pošto igra na pozajmici, Foto: Chelsea FC

Čelsi je nadmašio rekord kluba ali i i u istoriji Premijer lige u iznosu potrošenom za pojačanja u sezoni.

"Plavci" su ove sezone na pojačanja, bez učešća bonusa potrošili rekordnih 372 miliona funti, objavio je švajcarski "Ramble".

Prethodni rekord klub je imao pod vlasnikom Romanom Abramovičem kada je potrošeno 290 miliona funti u sezoni 2017/2018.

Rekord Premijer lige po potrošnji u sezoni držao je Manćester siti - u sezoni 2017/2018. klub je kupio igrače za 328 miliona funti.

Tih 372 miliona nisu svi Čelsijevi troškovi. Potencijalni bonusi iznose 51 milion funti. Osim toga, klub je potrošio 10 miliona funti na pozajmice Žoao Feliksa i Denisa Zakarije.

"Zanimljivi su njihovi troškovi. Ali ne mogu to objasniti. Ako su sve ove brojke istinite, onda je to impresivno. Mislim da Čelsi neće moći trošiti na isti način sljedećih 10 godina. No, ne znam. Možda mogu. Ne mislim da će investicije prestati u budućnosti a to znači da i mi to moramo raditi", naglasio je trener Liverpula Jirgen Klop i dodao:

"S druge strane, vjerujem u trening, vjerujem u razvoj, vjerujem u timski rad - te se stvari moraju iskoristiti 100 odsto. Kada stvarate novi tim, to ne znači da ga morate stvarati svake godine. Poenta je pustiti igrače da naprave korak naprijed. Mi imamo takve igrače. Nas ne zabrinjavaju tropkovi drugih, ali se mora reagovati a skupe kupovine nisu jedino rješenje", zaključio je Klop

Bonus video: