Filip Knežević: Nemam toliko godina koliko imam turbulentnu karijeru

Filip Knežević u januaru napustio Sutjesku i prešao u Budućnost

9521 pregleda 7 komentar(a)
Knežević na pripremama u Budvi, Foto: FK Budućnost
Knežević na pripremama u Budvi, Foto: FK Budućnost

Jedan od igrača koji je u januarskom prelaznom roku došao u Budućnost je Filip Knežević.

Ofanzivac je stigao iz Sutjeske i biće veliko pojačanje Podgoričana u nastavku šampionata.

“Nadam se da će se ispostaviti da sam stvarno veliko pojačanje. Uradiću sve da tako bude. Znam Grbu (p.a. Petar Grbić) koji se vratio još iz Partizana, poznajem par momaka jer smo prošle godine igrali šest derbija, a polako sam upoznao i naše perspektivne mlade momke koji su odlični i koji žele da slušaju, jer su svjesni da samo uz pravi rad mogu mnogo da napreduju. Iskreno, mislim da smo lijep spoj mladosti i iskustva, atmosfera je dobra i vjerujem da nećemo imati problema u nastavku prvenstva”, rekao je Knežević u razgovoru za klupski sajt.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije zna gdje je došao – pripreme podnosi na pravi način, a očekivanja su prilično jasna…

“Mora da bude teško, ali za sada je sve OK”, kazao je Knežević.

Budućnost je prvi dio sezone završila na drugom mjestu, sa istim brojem bodova (37) kao i Sutjeska, ali lošijom gol razlikom.

“Titula je svakako osnovni cilj, a zatim želimo da prođemo taj pretkvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, a onda u kvalifikacijama da napravimo iskorak i pomjerimo ljestvicu. Podgorica kao grad, njeni građani, kao i naši navijači to zaslužuju. Lično, ne zanima me alibi ‘igrao sam dobro, šutirao sam…’, interesuje me samo konkretan učinak kako bih pomogao ekipi, a od mene se očekuju golovi i asistencije. Naravno, tu sam i da savjetima pomognem mladim fudbalerima da prezentuju klub u najboljem mogućem smislu”, objasnio je Knežević.

Ofanzivac je igrao za Borac iz Čačka, Partizan, Gimaraeš, Radnički, Čukarički, Vojvodinu, Ašdod, mlade selekcije Srbije...

„Nemam toliko godina koliko imam turbulentnu karijeru, kao i neke greške koje sam pravio i ponašao se kako sam se ponašao. Nikada nisam bio bezobrazan, ali pratila me je ta neka 'luda glava'“, govori Knežević.

Sada zna šta tačno želi.

„Igrao sam u inostranstvu, osvajao lige, ispadao iz liga, igrao sa Mitrovićem, Vlahovićem, Radonjićem... Sada želim da pružim najbolje od sebe i da budem u službi kolektiva, a sigurno je da znam da uđem u glavu talentovanih klinaca koje imamo u timu. Mogu da im pomognem i na terenu i van njega, jer moraju da shvate da igraju za šampionsku ekipu i da nisu igrači Budućnosti samo na terenu, nego i van njega. Ljudi ih drugačije gledaju i doživljavaju“.

Na pritisak koji dolazi sa igranjem u Budućnosti je navikao, a volio bi da pridobije navijače od prvog kola drugog dijela prvenstva.

„Iskreno, nadam se da ću da pridobijem navijače, ne samo golovima i asistencijama, nego i tom nekom drugačijom igrom. Znamo da je kvalitet crnogorske lige skroman, ali navijači mogu da očekuju neku rabonu, biciklo, petu... Mislim da će to biti lijepo za gledanje, ali sve u službi kolektiva, jer svima nama su bitni rezultati i da osvojimo titulu“, zaključio je Filip Knežević.

Bonus video: