Jovetić povrijeđen - Herta izgubila u Bohumu, šestica Volfsburga, sedmica Kelna

Ajntraht, Union Berlin i Frajburg poravnati na drugom mjestu sa pet bodova manje od vodećeg Bajerna, nakon 16. kola Bundeslige

5206 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stevan Jovetić je zbog povrede mišića propustio start drugog dijela sezone njemačke Bundeslige, a njegova Herta je izgubila u Bohumu - 3:1.

Domaći su vodili 3:0 zahvaljujući Hofmanu (dva gola) i Šloterbeku, a Serdar je tri minuta prije kraja ublažio poraz berlinskog tima.

Volfsburg je na svom terenu pobijedio Frajburg čak sa 6:0. Strijelci za "vukove" bili su Patrik Vimer u drugom, Jonas Vind u 28. i 37, Janik Gerhartd u 56, Ridle Baku u 81. i Luka Valdšmit iz penala u četvrtom minutu sudijske nadokande.

Volfsburg je šesti na tabeli sa 26 bodova.

Bilo je ovo kolo ubjedljivih pobjeda, pa je tako Keln dao čak sedam golova Volfsburgu (7:1).

Strijelci za "jarčeve" bili su Linton Maina u 9, Štefen Tiges u 16. i 21, Elijes Skiri u 31. i 54, Denis Huseinbašić u 36. i Marko Frajdl (autogol) u 77. minutu. Gol za Verder postigao je Niklas Filkrug u 38. minutu.

Ajntraht je kao domaćin pobijedio Šalke sa 3:0, golovima Lindstroma u 22, Bore u 84. i Buta u prvom minutu sudijske nadoknade.

Šalke je bez pobjede u gostima na 36 uzastopnih bundesligaških utakmica, što je novi negativni rekord Bundeslige. Ajntraht je sada drugi sa 30 bodova, isto koliko imaju Union Berlin i Frajburg. Svi oni kasne za Bajernom pet bodova. Union Berlin je na svom terenu pobijedio Hofenhajm sa 3:1, dok su Štutgart i Majnc odigrali neriješeno 1:1.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: