Budućnost: Ne možemo da utičemo na ponašanje "Varvara"

"Uprava FK Budućnost je u više navrata vodila razgovore sa navedenom navijačkom grupom i pokušala konstruktivnim metodama da promoviše sportsko ponašanje i navijanje kao adekvatan vid izražavanja ljubavi prema svom klubu", navodi se u saopštenju
2 komentar(a)
Varvari, Foto: Luka Zeković
Varvari, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.09.2017. 14:44h

Fudbalski klub Budućnost u reakciji na odluku Disciplinske komisije FSCG da do daljnjeg suspenduje stadion pod Goricom, saopštio je da na ponašanje "Varvara" tokom utakmice sa Petrovcem "nije mogao da utiče, jer za to nema pravne niti operativne mehanizme".

Stadion je suspendovan, zbog uvredljivog skandiranja navijača Budućnosti na račun čelnika FSCG.

"Radi se o drugom pravnom licu koje je odgovorno pred zakonom, kao i svaki drugi pravni subjekat u državi. Međutim, Uprava FK Budućnost je u više navrata vodila razgovore sa navedenom navijačkom grupom i pokušala konstruktivnim metodama da promoviše sportsko ponašanje i navijanje kao adekvatan vid izražavanja ljubavi prema svom klubu", navodi se u saopštenju.

Isto je urađeno i uoči meča sa Petrovcem. Klub je saopštio da je "preduzeo sve mjere i radnje kako bi pomenutu utakmicu organizovao shodno propisima FSCG".

"FK Budućnost je angažovala zaštitarsku službu, zatim potpisala ugovor sa Upravom Policije, i samim tim angažovala službenike na poslovima obezbjeđenja utakmice. Angažovano je i specijalno medicinsko vozilo u slučaju eventualnih hitnih zdravstvenih slučajeva na utakmici. Osim toga, stadion je bio izvanredno pripremljen za odigravanje utakmice. Iz navedenih razloga smatramo da je klub učinio sve što je u njegovoj moći kao organizatora domaćina, te obezbijedio sve potrebne uslove za odigravanje utakmice koji su propisani pravilnicima FSCG. Navedene činjenice ukazuju na profesionalnu organizaciju, u kojoj nije bilo organizacionih propusta", stoji u saopštenju.

FK Budućnost "ističe da ne podržava bilo koji vid nesportskog ponašanja i navijanja ukoliko dolaze od bilo kojeg navijača ili organizovane navijačke grupe na utakmicama", koje klub igra u prvenstvu ili Kup takmičenju.

"FK Budućnost ima za cilj da uveća broj posjetilaca na svom stadionu, koji će da uživaju u sportskim nadmetanjima, te bodre naš klub", stoji u saopštenju, uz podsjećanje da je "klub u protekloj sezoni kompletan prihod od prodatih ulaznica donirao u humanitarne svrhe i na taj način dodatno animirao posjetioce da dođu na stadion. Klub će i dalje ulagati maksimalne napore da svaku utakmicu organizuje profesionalno i da promoviše sportsko ponašanje i navijanje svih posjetilaca na stadionu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: