Novi ispit za Arsenal, Junajted bez Kazemira stiže na "Emirejts"

Lider Premijer lige dočekuje "crvene đavole"

5669 pregleda 0 komentar(a)
Saka i Edegor su aduti Arsenala, Foto: Reuters
Saka i Edegor su aduti Arsenala, Foto: Reuters

Seriju teških utakmica Arsenal nastavlja derbijem protiv Mančester junajteda, jedine ekipe koja je ove sezone savladala izabranike Mikela Artete u Premijer ligi.

"Tobdžije" su na prvom mjestu, uz meč manje imaju pet bodova više od Mančester sitija, pa danas (17.30) na "Emirejtsu" imaju šansu da se vrate na ogromnih plus osam.

"Svaki dan je dokazivanje u ovako jakoj ligi. Duel sa Junajtedom, iako postoji rivalstvo, samo je jedan u nizu izazova", rekao je Arteta.

"Crveni đavoli" ne znaju za poraz od početka novembra, veliku seriju trijumfa su prekinuli remijem protiv Kristal Palasa.

"Erik ten Hag je napravio impresivan posao za kratko vrijeme. Junajted sa njim ima vrlo jasan način igre, djeluje mi i da su igrači potpuno posvećeni, da imaju pravu energiju. Znam da će nam biti teško, čestitam Ten Hagu na svemu što je do sada uradio", istakao je Arteta.

Junajted u derbi ulazi bez suspendovanog Kazemira.

"I bez njega, imam veoma jak tim na raspolaganju. Gostujemo lideru, ekipi koja igra fantastično i koja je do sada pokazala najviše. Želimo da igramo svoju igru, to bi nas približilo uspjehu", kazao je Ten Hag.

Ako slavi, Junajted bi se izjednačio na drugom mjestu sa Mančester sitijem, kojeg je prije šest dana savladao na "Old trafordu".

Standings provided by Sofascore

Bonus video: