Arsenal pobijedio još jedan derbi: Junajted pao pred naletima lidera (VIDEO)

"Tobdžije" slavile 3:2, junak Edi Nketia

2588 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Arsenalova napadačka moć je bila preveliki zalogaj za Mančester junajted u derbiju 20. kola Premijer lige.

Lider prvenstva je na "Emirejtsu" slavio 3:2 u meču koji je riješen tek u 90. minutu, iako je to trebalo da se dogodi mnogo ranije.

Pravo je čudo kako su "crveni đavoli", koji su sve vrijeme bili u totalnoj defanzivi, postigli dva gola i bili u igri do samog finiša.

Presudio im je pogodak Edija Nketie.

Napadač "tobdžija", alternativa za povrijeđenog Gabrijela Žezusa, upisao se nakon šuta Martina Edegora koji se pretvorio u asistenciju i donio Arsenalu još jednu veliku pobjedu u pohodu na titulu.

Sve je u derbiju bilo u znaku tima Mikela Artete, iako su gosti prvi poveli.

U 17. minutu je majstorski pogodio Markus Rašford udarcem sa 25 metara, ali je izjednačenje uslijedilo u 24. kada je Nketia zatresao mrežu udarcem glavom.

Početkom nastavka je Bukajo Saka u svom stilu matirao Davida de Heu, da bi Lisandro Martines atraktivno glavom donio 2:2 u 59.

Arsenalova dominacija nije prestajala, Erik ten Hag je pravio izmjene kojima je jačao odbrambeni bedem, ali je defanziva pucala sa svih strana...

I na kraju je višak Arsenal napravio po lijevoj strani napada preko Oleksandra Zinčenka, a Nketia postao junak crvenog dijela sjevernog Londona.

Arsenal čuva prvo mjesto, uz meč manje ima pet bodova više od Mančester sitija.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: