Tuzani u Antaliji, Gaćinović: Ne žurimo sa pojačanjima, nećemo gomilati igrače

Tuzani su jedan od samo dva crnogorska prvoligaša koja će tokom zimske pauze koristiti sve blagodeti popularne turske destinacije za zimske pripreme.

3592 pregleda 4 komentar(a)
Andrej Bajović, jedan od aduta Dečića, daje gol protiv Mornara u prvom dijelu, Foto: FSCG
Andrej Bajović, jedan od aduta Dečića, daje gol protiv Mornara u prvom dijelu, Foto: FSCG

Fudbaleri Dečića od danas če se pripremati u Antaliji.

Tuzani su jedan od samo dva crnogorska prvoligaša koja će tokom zimske pauze koristiti sve blagodeti popularne turske destinacije za zimske pripreme. Za nekoliko dana u Antaliju putuje i Sutjeska.

Tim Vladimira Gaćinovića "pobjegao" je od kiše i lošeg vremena, u Turskoj će imati sve uslove za dobre pripreme - od klime, preko terena, hotela, sparing partnera, ali i prisustva brojnih klubova i internacionalnih skauta, koji istražuju tržište.

Dečić je u pauzi napustilo čak devet fudbalera, Tuzani u drugu polusezonu ulaze gotovo sa novim timom, ali i novim trenerom, ali neće žuriti sa gomilanjem novih fudbalera, poruka je Vladimira Gaćinovića, novog šefa stručnog štaba.

"Nismo žurili sa pojačanjima, a nećemo ni ubuduće, jer ne želimo da nagomilavamo igrački kadar. Angažovali smo nekoliko igrača, imamo još par nekih opcija, ali vidjećemo".

Darko Zorić, Leon Ujkaj, Aleksa Marušić, Anđelko Jovanović i povratnik Iljir Camaj za sada su nova lica.

"Prezadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema, momci rade zaista dobro i predano. Polako sklapamo konture tima i mislim da sve ide u pozitivnom smjeru. One stvari koje smo željeli da promijenimo polako mijanjamo i vjerujem da će sve biti kako treba. Napomenuo bih svakako i upravu kluba, koja je tu sama 24 sata i to je svakako nešto što je od velike koristi", rekao je Vladimir Gaćinović. Pripreme u Antaliji biće od velike koristi. "Ostajemo u Turskoj 14 dana, imaćemo četiri jake provjere i uporedo sa tim raditi svakodnevno, nastojati da unaprijedimo igru. Vjerujem da će sve biti kako treba", dodaje Gaćinović.

Nakon dvije sedmice rada Tuzani su odigrali i jedan kontrolni meč, pobijedili su na Zlatici ekipu Koma sa 4:1. "Uvijek gledam kako je ekipa izgledala na terenu i to je u ovom periodu bitnije od rezultata. A bilo je dosta dobro, počev od igre, zalaganja, želje... Kvalitetno smo odardili prvi dio priprema", istakao je iskusni trener Gaćinović.

Tokom priprema u Antaliji, Dečić će odigrati četiri utakmice, a rivali su: Baltika (26. januar), Nasaf (29. januar), Mura (1. februar) i Riga (4. februar).

Na pripreme su otputovali sljedeći igrači: Dušan Marković, Pavle Velimirović, Hamza Đoković, Džonatan Drešaj, Matija Božanović, Igor Ćuković, Pjeter Ljuljđuraj, Robert Đeljaj, Danilo Pešukić, Marko Tući, Andrej Bajović, Leon Ujkaj, Draško Božović, Erjon Vucaj, Anđelko Jovanović, Anes Muratović, Lazar Stanišić, Darko Zorić, Aleksandar Šofranac, Boris Cmiljanić, Aleksa Marušić, Arben Nikpreljaj, Bekir Lekić, Milan Vušurović, Elez Adžović i Ilir Camaj.

Bonus video: