Benzema u Realu do 2021. godine, otkupna klauzula milijardu eura

Novi ugovor za francuskog napadača
61 pregleda 0 komentar(a)
Karim Benzema, Foto: Reuters
Karim Benzema, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.09.2017. 12:18h

Real Madrid čuva najveće zvijezde, pa je stigao i treći produžetak ugovora u svega sedam dana.

Nakon Iska i Danija Karvaha, Madriđani su "blindirali" i Karima Benzemu - Francuz je produžio do 2021. godine (imao je ugovor do 2019) po kojem će zarađivati 7,5 miliona eura po sezoni.

Sve je dogovoreno, a Real je na zvaničnom sajtu objavio da će sjutra povodom nastavka saradnje sa Benzemom i održati konferenciju za medije.

Real je navodno u ugovor ubacio i otkupnu klauzulu po kojoj bi bivši napadač Liona mogao da napusti "merengese" samo u slučaju da neki klub ponudi - milijardu eura!

Benzema ima 29 godina, u Realu je od 2009, a do sada je odigrao 371 utakmicu za najveći klub na svijetu u svim takmičenjima i postigao 181 gol.

Osvojio je po tri Lige šampiona i Superkupa Evrope, te po dva puta Primeru, Kupa kralja, Superkup Španije i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Benzema tako u ugovoru ima istu otkupnu klauzulu kao i Kristijano Ronaldo, Iskova iznosi 750 miliona, Luka Modrić i Garet Bejl mogu da idu za pola milijarde, Karvahalova iznosi 350 miliona...

Kada su otkupne klauzule u pitanju, u TOP 10 su još Usman Dembele iz Barselone (450 miliona), Toni Kros iz Reala (300), Lionel Mesi (250), dok klauzulu od 200 miliona u ugovoru imaju Đerar Pike, Andres Inijesta, Luis Suares, Kazemiro, Serhio Ramos, Serhio Buskets...

U italijanskoj Seriji A, na primjer, najveću otkupnu klauzulu ima napadač Torina Andrea Beloti.

Ona iznosi 100 miliona eura i validna je samo za klubove iz inostranstva.

Bonus video: