Santoš se zamjerio Ronaldu pa sarađuje sa Robertom Levandovskim

Feranado Santoš nakon epohe u Portugalu preuzeo selekciju Pojske, cilj plasman na Euro 2024

4263 pregleda 0 komentar(a)
Santoš preuzeo treći nacionalni tim, Foto: laczynaspilka.pl
Santoš preuzeo treći nacionalni tim, Foto: laczynaspilka.pl

Fernando Santoš zvanično je preuzeo reprezentaciju Poljske.

Trofejni Portugalac nije dugo bio bez posla, nakon ostavke zbog neuspjeha Portugala na Mundijalu u Kataru i eliminiacije od Maroka (1:0).

Poljski fudbalski savez (PZPN) predstavio je novog selektora.

“Santoš je osvojio Euro i Ligu nacija, radio s velikim igračima, svjetskim fudbalskim zvijezdama, to je izuzetno vrijedno iskustvo. Vjerujemo da će novi trener donijeti puno dobrih stvari ekipi poljskom fubalu. Trenutno je cilj broj jedan plasman na završni turnir Evropskog prvenstva 2024. godine i to je ono na što smo prvenstveno fokusirani”, rekao je predsjednik PZPN-a, Cesar Kuleša.

Santoš je bio trener portugalske reprezentacije osam godina, a napustio je mjesto nakon Svjetskog prvenstva 2022. Poznat je i po radu s Portom, Sportingom, Benficom i grčkom reprezentacijom.

Santoš nije uspio da opravda očekiavnja naciej od talentovane generacije, a rizikovao je i sa prvom zvijezdom na klupi, Kristijanom Ronaldom u meču eliminacije. No, 68-godišnji Portugalac zamijenio je Česlava Mihneviča, koji je takođe izgubio podršku vodećih igrača selekcije Poljske. Prvenstveno Roberta Levandovskog koji nije imao pravu podršku jer su sjajni napadači, Arkadijuš Milik i Kšištof Pjontek "grijali" klupu kod Mihneviča.

Bonus video: