Juventus, počinje li egzodus - Mekeni prelazi u Lids

Juve će vjerovatno krenuti u pozamašnu rasprodaju nakon što mu je italijanski Fudbalski sud oduzeo 15 bodova zbog prikrivanja novčanih tokova prilikom transfera

4895 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Američki vezista u dresu Juventusa, Veston Mekeni (24), vrlo je blizu prelaska u Lids, pišu italijanski mediji.

Fudbaler je dogovorio sve detalje oko transfera sa engleskim premijerligašem, ali pregovori dva kluba još traju - sporno je, navodno, sedam miliona eura, jer je Lids ponudio 28 miliona, dok Juventus traži 35.

"Gazeta delo sport" navodi da to, ipak, neće biti prepreka u realizaciji transfera, jer Juventus nikako ne želi ispustiti šansu da ovog januara proda igrača koji je tokom karijere upisao 41 nastup za reprezentaciju SAD-a i postigao devet golova.

„Lids je jako blizu Mekenija“, dodaje torinski "Tutosport", ali i navodi kako u cijeloj priči postoji i treća strana, odnosno Arsenal, koji prati razvoj događaja i možda se ubaci u igru.

Mekeni je u Juventus došao 2020. godine iz Šalkea. Prvo je bio na pozajmici, da bi potom i službeno postao igrač "stare dame".

Odlaskom Mekenija mogao bi da krene "egzodus" iz Juventusa, koji će vjerovatno krenuti u pozamašnu rasprodaju nakon što mu je italijanski Fudbalski sud oduzeo 15 bodova zbog prikrivanja novčanih tokova prilikom transfera.

Bonus video: