Draško Božović: Dečić koristi sve benefite sjajnih uslova Antalije

Prvoligaš iz Tuzi priprema se u Antaliji, ekipa oduševljena uslovima rada ali i znanjem novog stručnog štaba

2680 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FK Dečić
Foto: FK Dečić

Dečić je na pripremama u Antaliji, prva provjera bio je poraz od Baltike, koju sa kapitenskom trakom predvodi nekadašnji crnogorski reprezentativac Mladen Kašćelan.

Ruska ekipa je dobila utakmicu, 3:1, ali će Draško Božović pamtiti meč po fantastičnom pogotku iz "slobodnjaka" za 2:1.

"Antalija je jedno od najboljih mjesta za pripreme fudbalskih ekipa, uslovi za rad i boravak su izvanredni, od hotela do terena za trening. I utakmice, sve je na najvišem mogućem nivou. Radimo naporno, dva puta dnevno, pokušavamo da iskoristimo što više mogućnosti koje Antalija pruža. Izuzetno sam zadovoljan kako teku pripreme, radimo taktičke ali i kondicione treninge, kako bi što spremniji ušli u drugi dio sezone", kaže Božović.

Prvi put pripreme Dečića vodi Vladimir Gaćinović.

"Prezadovoljni smo svi u ekipi sa novim trenerom, ne samo sa njim već i sa njegovim pomoćnicima Brankom Savićem i Filipom Jorgićem, koji je fitnes trener. Svaki trener ima neke svoje zahtjeve i principe, zna kako ekipa želi da mu izgleda na terenu, pa tako i naš novi šef, a mi se trudimo da što prije prihvatimo te zahtjeve. Mislim da nam to dobro ide za sad i da smo na pravom putu. Prava je odluka što je jedan takav čovjek i stručnjak došao da radi u Crnu Goru, doprinijeće razvoju fudbala kod nas. Sigurno je trener od kojeg može mnogo da se nauči", prizanje iskusni reprezentativni vezista

O meču protiv Baltike...

"Izgledali smo dosta dobro, naročito u prvom poluvremenu. Imali smo loptu u posjedu, stavarali više situacija iz kojih smo mogli uraditi više. Smatram i nerpavedno poništen gol zbog navodnog ofsajda, ali rezultat kao rezultat je manje bitan u odnosu na ono što su bili zahtjevi od strane trenera za tu utakmicu. Mnoge od tih zahtjeva smo i ispunili tokom utakmice, a to će u sljedećim mečevima biti još bolje. Prva pripremna u Antaliji već je pokazala da rastemo kao ekipa. Bilo je i grešaka, što je i normalno, posebno kod prekida iz kojih smo i primili golove", objasnio je Božović.

Ciljevi Dečića su isti sa starta sezone - trofej.

"Siguran sam da ne može da nam se ponovi prošla polusezona, naročito njen drugi dio kad smo izgubili dosta bodova i prokockali prvo mjesto na tabeli. Bićemo puno bolji, igraćemo bolji fudbal i nadam se osvojiti makar jedan trofej. Lično vjerujem da smo kadri da se umiješamo u borbu za titulu", zaključio je Božović.

Dečić je pousezonu završio sa devet bodova iza vodećeg dvojca, Sutjeske i Budućnosti.

Bonus video: