Mesi: Snovi su se ostvarili nakon toliko patnje i razočaranja

"Koliko smo samo puta bili blizu uspjeha i nismo uspijevali da osvojimo trofej. Na kraju smo zatvorili krug: osvojili smo Kup Amerike, osvojili Svjetsko prvenstvo. Ništa više nije ostalo. Gotovo je”

10918 pregleda 10 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters

Osvajanjem Svjetskog prvenstva, prošle godine u Kataru, Lionel Mesi je svoju kolekciju upotpunio jedinim peharom koji mu je nedostajao.

Mesi je u Kataru bio najbolji igrač Argentine, vodio je "gaučose" do treće titule.

“Ostvarenje snova je došlo na kraju, poslije svega, nakon toliko patnji, razočaranja koja sam doživio sa reprezentacijom. Koliko smo samo puta bili blizu uspjeha i nismo uspijevali da osvojimo trofej. Dugo sam dobijao kritike sa svih strana i znam da je i moja porodica patila zbog toga. Oni su se uvijek trudili da mi pokažu da su jaki, da smo zajedno u svemu. Ali, znam da su u dubini duše i oni patili, ne samo zato što nismo osvojili trofeje, nego zbog svih kritika, ružnih stvari. To me je stvarno pogađalo. Na kraju smo zatvorili krug: osvojili smo Kup Amerike, osvojili Svjetsko prvenstvo. Ništa više nije ostalo. Gotovo je”, rekao je Mesi u intervjuu za argentinske medije.

Mesi žali je što Dijego Maradona nije doživio da vidi trijumf Argentinaca u Kataru.

“Da je bio tamo, on bi mi predao pehar. Dijego je želio da me vidi kako podižem taj trofej. Ta bi slika bila prelijepa. Vjerujem da je negdje tamo gore Maradona i svi ostali sa njim, bodrio i mene i sve nas", poručio je Mesi.

Mesi je 2014. godine u Brazilu imao priliku da podigne pehar, ali je Argentina u finalu izgubila od Njemačke.

“U jednom intervjuu koji sam dao 2014. godine rekao sam da znam da će mi bog podariti svjetsku titulu. To je bilo pred prvenstvo u Brazilu. Osjetio sam da je meni namijenjen. Čekao sam pravi trenutak i mislim da sam dočekao. Ne pravi, nego savršeni trenutak. Boljeg nije moglo da bude. Da sam mogao da biram kada da osvojim Mundijal, izabrao bih ovaj momenat. Sad, na kraju karijere, kada silazim sa scene”, istakao je Mesi.