De Zerbi lansirao Japanca, Berardi je "ubica velikana"

Igrači koji su obilježili evropski fudbalski vikend

2942 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sve je više odličnih japanskih fudbalera u evropskom fudbalu, samo Seltik ih ima čak šestoricu, a u Brajtonu je igrač koji je već pokazao da može da bude bitan faktor u najzahtjevnijem takmičenju na planeti - Premijer ligi.

Kaoru Mitoma je član “galebova” od avgusta 2021, prvo je sezonu proveo na pozajmici u belgijskom Unionu, a ove iz vikenda u vikend potvrđuje kvalitet zbog kojega ga je Brajton kupio od Kavasakija.

Mitoma je do sada u sezoni bio strijelac šest puta, u nedjelju je majstorijom Brajton odveo u osminu finala FA kupa - njegov gol u sudijskoj nadoknadi je bio koban za Liverpul (2:1).

Mitoma ima 24 godine i nedavno je na Mundijalu u Kataru odigrao sve četiri utakmice za “samuraje”. Ni u jednoj, doduše, nije bio u startnoj postavi...

Vikend je ponovo obilježio jedan od igrača Napolija - sada je razliku u duelu sa Romom napravio Đovani Simeone.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ter Štegen (Barselona) - gotovo da nema utakmice u kojoj njegova odbrana nije donijela tri ili makar jedan bod Barsi. U Đironi, u malom katalonskom derbiju, Njemac je sačuvao pobjedu lideru La Lige.

ODBRANA

Ake (Mančester siti) - holandski štoper je ove sezone ubijedio Pepa Gvardiolu da zaslužuje povjerenje. Ake je odigrao mnogo dobrih mečeva, a u petak je odveo “građane” u osminu finala FA kupa golom protiv Arsenala.

Erlić (Sasuolo) - Hrvat je vodio fudbalski rat sa Olivijeom Žiruom na “San Siru”, zadavao i primao udarce i na kraju izašao kao pobjednik - njegov Sasuolo je dao čak pet golova aktuelnom šampionu Italije.

SREDINA

Mitoma (Brajton) - poigravao se sa odbranom Liverpula, stvorio mnogo šansi i sebi i saigračima... Japanac je dobio slobodu kod menadžera Roberta de Zerbija, dodatno mu se prostor otvorio i odlaskom Leandra Trosara u Arsenal.

Kazemiro (Mančester junajted) - golovi mu nisu obaveza, ali je u FA kupu protiv Redinga postigao dva i olakšao život favoritu.

Pedri (Barselona) - nije bio starter protiv Đirone, ušao je sredinom prvog poluvremena kada se povrijedio Usman Dembele, a kasnije postao čovjek odluke. Barsa na prvom mjestu ima pet bodova više od Reala.

NAPAD

Martines (Inter) - bio je u krizi na Mundijalu, promašio sve što je moglo da se promaši u dresu “gaučosa”, ali je reakcija nakon Katara potvrda velike klase Argentinca. U januaru je bio strijelac šest puta za Inter.

Berardi (Sasuolo) - majstor koji je odavno prerastao sredinu u kojoj se nalazi. Godinama je Berardi odbijao Milan i Inter, u Juventusu nije ni dobio šansu, kako stoje stvari nikada neće ni zaigrati za veliki klub.

Ali, zato pravi razliku protiv najvećih - u nedjelju je u petardi protiv “rosonera” bio strijelac i tri puta asistent.

Simeone (Napoli) - ovo je sezona u kojoj svaki igrač Napolitanaca ima ulogu koju odrađuje gotovo bez greške. Simeone je tu da odmijeni Viktora Osimena - golčina Romi je dokaz da Ćolito savršeno razumije svoj status.

Kolo Muani (Ajntraht) - proganjaće ga kroz karijeru promašaj u finalu Mundijala i odbrana Emilijana Martinesa, ali francuski napadač ne prestaje da oduševljava. Za vikend je donio svom timu zasluženi bod protiv Bajerna na “Alijanc areni”.

Iglesias (Betis) - tim iz Sevilje može da se nosi sa rivalima u borbi za plasman u Ligi šampiona. Borha je napadač kakvih nema puno u La Ligi, želio ga je Dijego Simeone u januaru, ali Betis je lako rekao da nema ništa od prodaje direktnom konkurentu za vrh tabele.

Bonus video: