Đuričković: Kada je teško na treninzima, naš cilj i motiv je pomisao na kraj sezone i proslavu titule

Budućnost privodi kraju pripreme u Budvi, a u četvrtak protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca igra još jedan kontrolni meč

1622 pregleda 0 komentar(a)
Đuričković na treningu, Foto: FK Budućnost
Đuričković na treningu, Foto: FK Budućnost

Budućnost polako privodi kraju pripreme u Budvi - "plavi" se u petak vraćaju u Podgoricu, a u četvrtak (14) će odigrati prijateljski meč protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Ekipa je u dosadašnjem dijelu priprema odigrala tri utakmice - savladala je Rodanž 91 4:0 i Jezero 3:1, a izgubila od tivatskog Arsenala 3:1.

„Ima manjih upala i određenih bolova, ali podnosimo sve na najbolji način. Makar ja, ali mogu da tvrdim i za ostatak ekipe. Sve je to normalno u ovom dijelu priprema, a najbitnije od svega je što smo svi zdravi i željni rada, treninga i dokazivanja“, poručio je 25-godu razgovoru za klupski sajt fudbaler Miomir Đuričković.

Đuričković je u prvom dijelu sezone bio jedan od najstandardnijih igrača.

„Kroz pripreme, na ličnom planu se trudim da popravim neke stvari koje nisu bile dobre u prošloj polusezoni, ali najbitnije je da mi kao ekipa budemo pravi u svakoj situaciji. Očekujem da se, i kada je dobro i kada bude loše, držimo zajedno jer nas je upravo to dovelo do vrha tabele nakon lošeg starta“, rekao je Đuričković.

Budućnost je prvi dio sezonne završila bodovno izjednačena sa Sutjeskom, ali je zbog lošije gol-razlike druga na tabeli.

„Kada je teško na treninzima, naš cilj i motiv je pomisao na kraj sezone i proslavu titule. Atmosfera je jedan od glavnih preduslova za dobar rezultat, mi je imamo, a nadam se da ćemo u sličnom raspoloženju ili još boljem dočekati početak druge polusezone“, jasan je Đuričković.

Đuričković je na pripremama cimer sa Lukom Mirkovićem - igraju na istoj poziciji, ali ne osjećaju zavist jedan prema drugome, već su podređeni uspjehu Budućnosti.

„Lui i ja jesmo na istoj poziciji, ali nikada nisam osjetio neke loše vibracije sa njegove strane, već samo riječi podrške. Sa druge strane, siguran sam da ni on nije osjetio da postoji neki rivalitet, jer je Mirković neko ko zaslužuje poštovanje zbog svega što je uradio za Budućnost. Jednostavno, ko god da igra, bitno je da Budućnost pobjeđuje i da svi na kraju budemo zadovoljni postignutim“, rekao je Đuričković.

Prvenstvo se nastavlja 18. februara, a Budućnost u prvom meču dočekuje Petrovac.

Bonus video: