Neobična priča sa Ostrva: Junajted odbio ponudu Arsenala kojom bi bio oboren svjetski rekord

Velikan sa „Old traforda” je poručio da Alesija Ruso nije na prodaju ni po koju cijenu, nakon što se zahvalio kolegama sa „Emirejtsa” na drugoj ponudi, vrijednoj nešto manje od 500.000 funti, tj. 560.000 eura

8252 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Matthew Childs
Foto: Reuters/Matthew Childs

Posljednjeg dana prelaznog roka, kada se očekuje da Čelsi učini Enca Fernandesa 13. fudbalerom u istoriji koji je plaćen preko 100 miliona eura, jedna vijest iz Engleske je privukla pažnju svjetske javnosti.

Mančester junajted je odbio ponudu Arsenala kojom bi bio oboren svjetski rekord. Samo, nije u pitanju muški, već ženski fudbal - velikan sa „Old traforda” je poručio da Alesija Ruso nije na prodaju ni po koju cijenu, nakon što se zahvalio kolegama sa „Emirejtsa” na drugoj ponudi, vrijednoj nešto manje od 500.000 funti, tj. 560.000 eura.

„Tobdžije” su htjele da dovedu 23-godišnju napadačicu prije kraja prelaznog roka, tj. do 18 časova po našem vremenu, ali je stiglo kategorično „ne”.

Sadašnji rekord u ženskom fudbalu drži Barselona, koja je ljetos iz Mančester sitija dovela Kira Volš za 400.000 funti, tj. 450.000 eura.

Ruso, koja je sa reprezentacijom Engleske prošle godine osvojila titulu prvaka Evrope, u junu je odbila novi ugovor, ali u Junajtedu ne odustaju. Pokušaće da je nagovore da ostane, iako će 1. jula biti slobodna da ide bez obeštećenja.

Na „Old trafordu”, međutim, nisu htjeli da je prodaju direktnom konkurentu za titulu. Junajted nakon 11 kola u Superligi Engleske dijeli 1. mjesto sa finalistom Lige šampiona iz sezone 2020/2021, Čelsijem, sa po 28 bodova, a Arsenal ima 25, uz utakmicu manje.

Klub iz Mančestera je žensku sekciju osnovao 2018. godine i već u prvoj sezoni je ušao u elitno takmičenje.

Tri puta zaredom je osvajao 4. mjesto, sada želi više i ako ne bude prvak, pokušaće da makar bude među tri najbolje, kako bi igrao kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ruso je dala pet golova na devet utakmica u Superligi ove sezone, a na Euru je u pohodu na zlato pogađala četiri puta.

I Arsenal je odbio atraktivnu ponudu Čelsija, koji je htio da kupi kapitenku reprezentacije Republike Irske, Kejti Mekejb.

Bonus video: