Enco Fernandes u Čelsiju do 2031. za minimum 120 miliona eura

Time će biti oboren engleski rekord, koji sa 117,5 miliona dolara drži Džek Griliš prelaskom iz Aston Vile u Mančester siti

4185 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Pedro Nunes
Foto: Reuters/Pedro Nunes

Još se čeka zvanična potvrda klubova i trka sa vremenom da se sve završi, ali mediji u Engleskoj i Portugalu nemaju dilema - Enco Fernandes je novi igrač Čelsija.

„Plavci” će platiti Benfiki izlaznu klauzulu vrijednu 120 miliona eura, a dodaće i još nekoliko miliona kako bi plaćanje „rastegli” na nekoliko rata u narednim godinama.

Time će biti oboren engleski rekord, koji sa 117,5 miliona dolara drži Džek Griliš prelaskom iz Aston Vile u Mančester siti.

Informaciju da je sve dogovoreno su objavili svi portugalski sportski listovi („O žogo”, „A bola” i „Rekord”), a argentinski novinar Sesar Luis Merlo je na Tviteru napisao da će Fernandes potpisati ugovor do 2031. godine!

Benfika je napravila sjajan posao, jer je prošlog ljeta dovela 22-godišnjeg vezistu iz Boke za 10 miliona eura, plus još osam na ime bonusa.

Kupila je njegovih 75 odsto ugovora, što znači da će biti u plusu 76 miliona, jer je do sada za osvajača Mundijala u Kataru platila 14 - 10, plus četiri na ime bonusa.

Bonus video: