Dragojević: Na startu imamo težak raspored, ali je titula imperativ

“Vidjelo se u prvom dijelu sezone da ne postoji izraziti favorit za titulu. Biće sigurno teško do samog kraja, borićemo se sa pomenutim timovima, ali vjerujem u našu snagu", rekao je Dragojević

5851 pregleda 0 komentar(a)
Dragojević, Foto: FK Budućnost
Dragojević, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti sjutra (14:00) protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca igraju posljednji meč na pripremama u Budvi.

"Plavi" su danas odradili trening, a sjutra se nakon utakmice vraćaju u Podgoricu.

“Može se reći da su ovo jedne od težih priprema u posljednje vrijeme, a shodno tome normalno je da ekipa bude umorna. Međutim, trudimo se iz dana u dan sve više, takmičarski naboj postoji, a atmosfera je na najvećem nivou i to nam omogućava da težak rad lakše podnosimo”, poručio je u razgovoru za klupski sajt golman Miloš Dragojević.

Dragojević ističe zajedništvo u ekipi.

“To zajedništvo unutar ekipe je nešto što nema baš svako. Zajedništvo nas je podiglo nakon lošeg starta u prvenstvu, a sada smo ga dodatno nadogradili. Na to bih nadovezao samopouzdanje koje posjedujemo i vjeru u naše mogućnosti. To su stvari koje bih izdvojio nakon priprema. Pripreme su generalno period koji igrači nikako ne vole, jer je to uglavnom rad pod velikim intezitetom opterećenja. Međutim, znamo da sve to mora da se prođe kako bismo što spremnije dočekali nastavak sezone”, jasan je Dragojević.

Fudbalsko proljeće u Crnoj Gori počinje 18. februara, Budućnost na startu gostuje Petrovcu.

“Titula je uvijek i imperativ za Budućnost. Pomenuo sam da smo imali lošiji start, ali brzo smo uhvatili ritam i došli u poziciju koja nam pripada”, rekao je Dragojević, koji je sa klubom osvojio pet titula i tri Kupa – osam od devet klupskih trofeja.

“Imamo u ekipi iskusne igrače koji znaju kako se igra na rezultat i kako se osvajaju titule. I to je još jedna naša snaga, uz nevjerovatno talentovane i kvalitetne mlade igrače”.

Sutjeska se takođe bori za titulu, tu je i Dečić, ni Petrovac nije daleko.

“Vidjelo se u prvom dijelu sezone da ne postoji izraziti favorit za titulu. Biće sigurno teško do samog kraja, borićemo se sa pomenutim timovima, ali vjerujem u našu snagu. Međutim, moramo da “namjestimo” glave i da razmišljamo meč po meč. Svaki naredni je za nas najbitniji”, poručio je rođeni Podgoričanin.

"Plavi” na startu proljeća igraju sa Petrovcem, Dečićem, Rudarom i Sutjeskom…

“Imamo težak raspored i svaka utakmica će za nas biti malo finale. Za sada je najvažnija prva u Petrovcu i trenutno nam je samo taj meč u mislima”, rekao je Dragojević.

Bonus video: