Ten Hag: Plasman u finale ne znači ništa, ako ne osvojite trofej

Junajted i Njukasl igraće 26. februara na londonskom Vembliju u finalu Liga kupa

2076 pregleda 0 komentar(a)
Ten Hag, Foto: Reuters
Ten Hag, Foto: Reuters

Trener fudbalera Mančester junajteda Erik ten Hag rekao je svojim igračima da njihov odlazak na "Vembli" neće značiti ništa, osim ako na čuvenom londonskom stadionu ne pobijede Njukasl u finalu Liga kupa.

Junajted i Njukasl igraće 26. februara na londonskom "Vembliju" u finalu Liga kupa.

"To je sjajno, ali u finalu igraš na pobjedu. Plasman u finale nije dostignuće. Hoćemo da osvojimo trofeje, ali imamo i druge stvari da uradimo. Dobro je plasirati se u finale, ali ne radi se o tom plasmanu već o pobjedi u finalu", rekao je Ten Hag za BBC.

Junated je trenutno četvrti na tabeli, a osim u Liga kupu i dalje se takmiči za trofeje u FA kupu i Ligi Evropa.

"Sada se okrećemo Premijer ligi, nastavlja se uskoro. Ovo treba da nam posluži kao motivacija, želimo da donesemo taj Kup navijačima. Ali sada se okrećemo Kristal Palasu i utakmicama protiv Lidsa i to će biti derbiji kojima se radujemo", naveo je Ten Hag.

Junajted će odigrati šest utakmica do finala, a Ten Hag je naveo da će Njukasl u februaru imati jednu utakmicu nedjeljno, odnosno pauzu od osam dana od meča protiv Liverpula do samog finala na "Vembliju".

"Jasno je da Njukasl ima prednost, ali radi se o stavu i mentalitetu. Sa time sam se susretao i ranije, u Ajaksu smo igrali utakmice u Kupu poslije Evrope i znam kako da se nosim sa tim", rekao je Ten Hag.

Bonus video: