Zaniolo se obratio Romi: Budućnost je u našim rukama

"U Romu sam stigao kao nepoznat igrač, a navijači su me prihvatili. Pružili su mi povjerenje, ohrabrili me u teškim i mračnim trenucima kada sam se borio sa povredama", kazao je Zaniolo

3687 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Italijanski fudbaler Nikolo Zaniolo obratio se otvorenim pismom Romi nakon što je u januarau želio da napusti klub.

Zaniolo je u januaru htio da promijeni sredinu, ali je odbio prelazak u Bornmut. U međuvremenu za njega se raspitivao i Lids, ali klubovi nisu mogli da se dogovore.

Italijanski fudbaler je odbio da trenira, čak je prijeto i tužbom, a prije nekoliko dana su ga na putu do kuće napali navijači.

"Budućnost je u našim rukama. Ja apsolutno držim svoju i stavljam se na raspolaganje Romi. Posljednjih nedjelja je napisano mnogo stvari koje nisu istinite. U Romu sam stigao kao nepoznat igrač, a navijači su me prihvatili. Pružili su mi povjerenje, ohrabrili me u teškim i mračnim trenucima kada sam se borio sa povredama", kazao je Zaniolo.

Fudbaler se osvrnuo na finale Lige konferencija, kada je njegov pogodak u finalu protiv Fejnorda donio trofej "vučici".

"Osjetio sam da se sam se pogotkom u Tirani odužio navijačima. Sa 23 godine sam padao, ustajao se, ponovo padao, pa se dizao i pobijedio. To je nešto, što ni iskusniji igrači nisu osjetili. Posljednjih nekoliko mjeseci mi je bilo teško da shvatim kakva će biti moja budućnost. Međutim, i na treninzima i na utakmicama sam radio kao veliki profesionalac."

Zaniolo ističe da su prijetnje ultrasa Rome bile prelomna tačka. A prijetnje su došle nakon izjave trenera Žozea Murinja i direktora Tijaga Pinta da Zaniolo više neće igrati za Romu.

"Prvi put sam se uplašio za sebe i svoju porodicu. Osjetio sam se napuštenim. To mi se nikada ranije nije dogodilo. Bio sam uplašen", objasnio je Zaniolo.

Bonus video: