Juventusu prijeti još veća kazna od FS Italije, najveće zvijezde idu na ljeto

"Korijere delo sport" tvrdi da će tužilac Fudbalskog saveza Italije (FIGC) zahtijevati da se velikanu oduzme još 20 bodova, što bi gotovo izvjesno značilo i ispadanje u Seriju B

9497 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Juventus je prije dvadesetak dana izgubio 15 bodova zbog finansijskih malverzacija, ali italijanski mediji tvrde da i od toga može da bude gore po "staru damu".

"Korijere delo sport" tvrdi da će tužilac Fudbalskog saveza Italije (FIGC) zahtijevati da se velikanu oduzme još 20 bodova, što bi gotovo izvjesno značilo i ispadanje u Seriju B.

Juve je kažnjen zbog prevara prilikom transfera igrača.

Suspendovani su i čelnici kluba, uključujući bivšeg predsjednika Juventusa Andreu Anjelija, ali je sve to izgleda samo vrh piramide.

"Tužilac FIGC smatra da je Juve napravio daleko teži prekršaj od finansijskih prevara prilikom transfera igrača", dodao je rimski sportski dnevnik.

Juve je prije kazne maštao i o Skudetu, sve dok ga nije deklasirao Napoli, potom je bio fokusiran na borbu za plasman u Ligu šampiona, a sada je u sredini tabele.

Tim Masimilijana Alegrija ima 23 boda, na plus 10 je od zone ispadanja, ali navijači sada strahuju da može da bude još gore...

Ispao u Seriju B ili ne, Juve bi bez izvjesnog plasmana u Ligu šampiona bio osuđen na propast.

Onda bi tek do izražaja došli finansijski problemi, pa se već sada spekuliše o odlascima Dušana Vlahovića, Federika Kjeze, Bremera, Huana Kvadrada, Filipa Kostića, Pola Pogbe i ostalih, čije plate su ogroman teret za klub.

Bonus video: