Gvardiola objasnio situaciju sa Kanselom: Drugačiji sistem traži drugačije igrače

"Poslije Mundijala smo imali pripreme i odlučili smo da probamo da igramo nešto drugačije, da neke stvari budu po šablonu. Šansu su u tom sistemu dobili neki drugi igrači i iskoristili je", rekao je menadžer Sitija

4090 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Odlazak Žoaa Kansela iz Mančester sitija u Bajern pretposljednjeg dana januarskog prelaznog roka je iznenadio evropsku fudbalsku javnost.

Nije to bio potres kao, na primjer, potrošene stotine miliona eura od strane Čelsija, ali djeluje da je Siti u nastavak sezone ušao slabiji nego što je bio kada se ima u vidu koliko je bitnu ulogu imao portugalski bek.

Ipak, kod Pepa Gvardiole su stvari prilično jasne:

"Kanselo je želio da igra uvijek, to mu je neophodno da bi bio srećan. Izašli smo mu u susret, nadam se da će u Minhenu naći sve to što traži", rekao je Gvardiola.

Pisalo se o sukobu Gvardiole i Kansela. Katalonac to nije demantovao, ali je dao pojašnjenje:

"Poslije Mundijala smo imali pripreme i odlučili smo da pokušamo da igramo nešto drugačije, da neke stvari budu po šablonu. I svidjelo mi se to što sam vidio... Šansu su u tom sistemu dobili neki drugi igrači i iskoristili je. Kanselo time nije bio zadovoljan", dodao je Gvardiola.

Kanselo bi na ljeto trebalo da bude prodat Bajernu za oko 70 miliona eura.

"Imao je nevjerovatno bitnu ulogu u posljednje dvije titule koje smo osvojili, jedan je od igrača sa najvećom minutažom. Ne znam šta će se desiti u budućnosti, do kraja sezone mu želim svu sreću, a onda ćemo vidjeti", poručio je menadžer Sitija.

"Čim klub kakav je Bajern želi Žoaa, to znači da je odličan fudbaler. I mi to znamo, ne mogu da kažem ništa loše o njemu, ne mogu da dovedem u pitanje njegovu radnu etiku, strast na terenu... Dogodilo se ono što se dešava u prelaznim rokovima".

Na pitanje da li je Siti pokušao da dovede lijevog beka nakon odlaska Kansela, Gvardiola je odgovorio:

"Direktor Ćiki Begiristajn i ja smo o tome pričali svega tri minuta. Pitao sam ga ima li nešto u planu, odgovorio je da nema. Tu vam se onda nude dvije mogućnosti - da odmah ponudite veliki novac za nekog igrača ili da sačekate ljeto i razmotrite opcije. Izabrali smo ovu drugu, smatram da smo donijeli pravu odluku i vjerujem ekipi koju imam", rekao je Gvardiola, čiji tim u nedjelju gostuje Totenhemu u derbiju 22. kola Premijer lige.

Bonus video: