Nojer prozvao čelnike Bajerna zbog otkaza treneru golmana, javio se Kan: "To nije dobro za Manuela"

"O njegovom otkazu u me obavijestili klupski zvaničnici. Za Tonija je takođe bilo iznenađenje. Nisam razumio šta se događa. Jako me pogodilo", komentarisao je Nojer otkaz Toniju Tapaloviću treneru golmana

3704 pregleda 3 komentar(a)
Manuel Nojer, Foto: Shutterstock
Manuel Nojer, Foto: Shutterstock

Fudbaler minhenskog Bajerna, Manuel Nojer, kritikovao je čenike kluba nakon što je otkaz dobio trener golmana Toni Tapalović.

Tapalović je od 2011. godine bio u Bajernu i u odličnim odnosima je sa golmanom Bavaraca. Nojer je krstio njegovog sina.

„Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovom otkazu u me obavijestili klupski zvaničnici. Za Tonija je takođe bilo iznenađenje. Nisam razumio šta se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri. Kao da mi je neko iščupao srce“, rekao je Nojer u intervjuu za The Athletic.

Nojerova izjava se nije dopala čelnicima Bajerna. Javio se Oliver Kan i kritikovao čuvara mreže.

„Ono što je Manuel rekao o Tapalovićevom odlasku nije dobro za njega kao kapitena, a ne predstavlja ni vrijednosti Bajerna. Osim toga, takve izjave dolaze u potpuno pogrešno vrijeme jer trenutno pred nama imamo niz jako bitnih utakmica“, kazao je Kan.

Bivši golman Bajerna se nije na tome zaustavio.

„Nojer je lično pogođen, morate to da razumijete do određene mjere. Znali smo to čim smo mu saopštili odluku, nije je sjajno primio. Sličnu situaciju sam prošao 2004. u njemačkoj reprezentaciji. Sep Majer je osjetio da ga je Savez izdao i otišao je. Bio sam razočaran i ljut, ali sam znao da je prioritet ekipe zajednički cilj. To mi je bilo važnije od ličnih osjećanja. I zato nisam javno istupao. Manuel je uradio suprotnu stvar. Imaćemo vrlo ozbiljan razgovor o tom potezu", poručio je Kan.

Nojer je zbog loma noge završio sezonu, pa je Bajern iz Borusije Menhengladbah doveo Jana Zomera.

Bonus video: