Izgubio je dobijeno finale Lige šampiona, ali mu to nije najteži poraz u karijeri

"Imali smo 22 pobjede u nitu do tog meča, a 7. februara 2015. godine sve se zaboravilo. Od najboljeg tima, postali smo najgori. Od najboljeg trenera, ja sam postai trener za smjenu. To je Real, to je Španija", kazao je Anćeloti
0 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Beta/AP
Karlo Anćeloti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.09.2017. 11:33h

Karlo Anćeloti je jedan od najtrofejnijih evropskih trenera, ali je u karijeri doživio i poraz u finalu Lige šampiona, u meču u kome je njegov tim vodio 3:0.

U nezaboravnom duelu u Istanbulu 2005, njegov Milan je izgubio dobijenu utakmicu od Liverpula.

Imao je tri gola prednosti, na kraju je pehar otišao na "Enfild", u penal seriji.

Anćeloti će taj poraz pamtiti do kraja života, ali ne kao najteži u karijeri.

"Ma kakvi. To je bilo negativno iskustvo, ali ne i najgore. Ništa ne može da se mjeri sa porazom koji sam doživio na klupi Reala od Atletika 4:0. Biti trener Reala, a tako izgubiti derbi - to je nešto što se ne može opisati", kazao je Anćeloti.

I objasnio:

"Imali smo 22 pobjede u nitu do tog meča, a 7. februara 2015. godine sve se zaboravilo. Od najboljeg tima, postali smo najgori. Od najboljeg trenera, ja sam postai trener za smjenu. To je Real, to je Španija. Ako trener Reala ne pobjeđuje, ne može da preživi. Ako ne pobjeđuje sa stilom, ne može da ostane dugo. Ja sam imao sreću da sam 2014. osvojio Ligu šampiona, protiv tog istog Atletika, u nevjerovatnom meču. Da nisam, bio bih smijenjen", kazao je Anćeloti.

Nakon tog poraza od Atletika, nije bilo šansi da nastavi...

"Nekoliko dana kasnije sam razgovarao sa predsjednikom i direktorom. Nijednom riječju nisu pomenuli narednu sezonu. Znao sam šta se sprema. Taj poraz je bio moj kraj u Realu", ispričao je Anćeloti.

Bonus video: