Everton sa Dajšom krenuo u bijeg sa dna: "Karamele" nanijele Arsenalu prvi poraz nakon 13 mečeva

Everton - Arsenal 1:0, jedini gol postigao Tarkovski u 60. minutu

5050 pregleda 0 komentar(a)
Tarkovski proslavlja pogodak, Foto: Reuters
Tarkovski proslavlja pogodak, Foto: Reuters

Veliko iznenađnje u 22. kolu Premijer lige - Everton je na "Gudisonu" savladao Arsenal 1:0 i stigao do velike pobjede u borbi za opstanak.

"Karamele" su ostvarile prvu pobjedu u Premijer ligi nakon osam utakmica. Posljednji trijumf Everton je zabilježio protiv Kristal Palasa (3:0) u oktobru prošle godine.

Sa druge strane Arsenal je pretrpio prvi poraz nakon 13 mečeva. Ekipa iz Londona je od početka septembra prošle godine i poraza od Mančester junajteda (3:1) igrala dobro, bila lider Premijer lige, a nakon današnjeg poraza, prvi pratilac Mančester siti ima pet bodova manje.

Na klupi Evertona danas je debitovao Šon Dajš, koji je nedavno naslijedio Frenka Lamparda. Everton je u prvom dijelu bio konkretniji, a najbolje šanse nisu iskoristili Kalvert-Luin i Dukure, dok je na drugoj strani neprecizan bio Saka.

Početkom drugog poluvremena šansu je imao Idrisa Gej, a onda je u 60. minutu Everton poveo nakon prekida u kojem su učestvovali nekadašnji igrači Barnlija - Meknil je izveo korner, a gol glavom postigao Tarkovski.

Nije do kraja bilo uzbuđenja, menadžer Arsenala, Mikel Arteta, je dao šansu novajlijama - Žoržinju i Trosaru, ali lider Premijer lige nije uspio da izbjegne poraz.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: