Kolaps Liverpula, Junajted izdržao s desetoricom (VIDEO)

"Redsi" vezali treći poraz u gostima, treći na kojem su primili tri gola - nakon Brentfora i Brajtona, nadigrao ih je Vulverhempton. Mančester junajted vezao 13. pobjedu na Old trafordu i svim takmičenjima

4256 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpul je nadigran i rezultatski ponižen u Vulverhemptonu - 3:0 za "vukove", kao još jedna potvrda očajne sezone tima Jirgena Klopa.

Prvi put nakon 11 godina, prvi u eri njemačkog trenera, Liverpul je vezao tri poraza na strani, i na svakom je primio tri gola - 3:0 od Brajtona, 3:1 od Brentforda, 3:0 od Vulvsa.

Plasman u Ligu šampiona djeluje nedostižan - 10. mjesto na tabeli i 10 bodova manje od četvrtoplasiranog Njukasla.

Kako stvari stoje, "redsi" imaju veću šansu u Ligi šampiona, nego da se kroz Premijer ligu dočepaju evropske elite - a moraju, naravno, da je osvoje.

Matip je u 5. minutu dao autogol, Doson je u 12. povisio na 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Ruben Neveš u 71. minutu, na asistenciju Adame Traorea.

Očajna partija Liverpula u prvom poluvremenu, u nastavku je bilo nešto bolje, ali bez gola...

Vrlo važna pobjeda za tim Đulena Lopetegija, koji je pobjegao iz opasne zone i sa 17. skočio na 15. mjesto.

Mančester junajted je protiv Kristal Palasa (2:1) upisao 13. vezanu pobjedu na Old trafordu u svim takmičenjima, ali su navijači "crvenih đavola" morali da drhte do posljednjeg od osam minuta sudijskog dodatka.

Junajted se kockao, imao je vođstvo 2:0 i punu kontrolu utakmice, a onda je Kasemiro u jednoj gužvi uhvatio protivničkog igrača za vrat i nakon signalizacije iz VAR sobe i gledanja snimka dobio crveni karton.

Brazilac je prvi put direktno isključen nakon 336 utakmica za Real Madrid i 30 za Junajted u svim takmičenjima.

"Orlovi" su ekspresno smanjili, golom Šlupa nakon kornera, imali su 15 minuta regularnog toka plus osam nadoknade da izjednače, ali je brojčano slabiji Junajted izdržao...

Bruno Fernandeš iz penala u 7. i Markus Rašford u 52. minutu dali su golove za Junajted.

Brajton je golom sjajnog Japanca Kaorua Mitome tri minuta prije kraja slomio otpor Bornmuta (1:0) za šesto mjesto - iza Arsenala, Mančester sitija, Junajteda, Njukasla i Totenhema.

Lester je u goleadi slavio u gostima protiv Aston Vile (4:2), dok je Sautempton ostao zakucan na dnu nakon ubjedljivog poraza u Londonu od Brentforda (3:0).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: