Korea zamijenjen, pa mu priznali gol, na kraju "tipični" Atletiko - samo bod protiv Hetafea (VIDEO)

Stevan Savić se vratio u tim nakon suspenzije i odigrao svih 90 minuta u remiju sa rivalom iz predgrađa (1:1)

5249 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Samo bod za Atletiko Madrid kod kuće protiv Hetafea (1:1) na povratku Stefana Savića, koji je odigrao prvi meč u La Ligi od 8. januara i iskuljučenja protiv Barselone.

Veliki kiks tima Dijega Simeonea protiv davljenika iz predgrađa - Hetafe je i nakon velikog boda ostao u zoni ispadanja, na pretposljednjem mjestu.

"Kolćonerosima" nije pomoglo ni to što su poveli na krajnje neobičan način, u 60. minutu.

Anhel Korea je, naime, ubacio loptu u mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda. Simeone je tada odlučio da zamijeni argentinskog napadača, koji je sjeo na klupu kada je uslijedila VAR provjera. Nakon nekoliko minuta pauze stigla je potvrda da je sve bilo regularno, a saigrači su došli do klupe da bi sa Koreom proslavili gol.

Ostaće tako zapisano - Korea je ranije napustio igru nego što mu se piše da je dao gol.

Činilo se tada da su domaći slomili Hetafe, koji nije mnogo prijetio, ali na kraju bio je to "tipični" Atletiko. Saul je u 83. minutu neoprezno igrao rukom, sudija Lahoz pokazao na bijelu tačku, a turski reprezentativac Enes Unal pogodio sa penala - 1:1.

Simeone je do kraja uvodio napadače, ušli su Karasko, pa Depaj, na kraju i ofanzivni Ljorente, ali je ostalo 1:1 iako su domaći imali nekoliko poluprilika.

Atletiko je 4. sa četiri boda manje od trećeplasiranog Real Sosijedada, uz utakmicu više. Barselona i Real su toliko odmakli da u Atletiku malo ko razmišlja o njima.

"Kolćonerose" je, međutim, i bod učvrstio na 4. mjestu, nakon teškog kiksa petoplasiranog Viljareala.

"Žuta podmornica" je bila veliki favorit na gostovanju posljednjeplasiranom Elćeu, koji u 19 mečeva nije imao pobjedu ove sezone, ali se desilo čudo - domaćin je slavio 3:1.

Borba za titulu u La Ligi nastavlja se sjutra, prvo na Balearima - Real Madrid, bez povrijeđenog Karima Benzeme, u 14 sati gostuje Majorki.

Barselona, koja ima pet bodova više od Reala, u 21 sat dočekuje Sevilju.

Bonus video: