Sjećanje na Bezbijeve bebe - 65 godina od tragedije u Minhenu

Nakon dva neuspjela polijetanja, treće je bilo kobno - avion zbog bljuzgavice na pisti nije mogao da poleti, proklizao je preko kraja piste i lijevim krilom se zakucao u zgradu. Preminulo je 23 putnika, od čega su osmorica bili fudbaleri Junajteda, a dvojica su tako teško povrijeđena da se više nikada nisu bavili sportom

2166 pregleda 0 komentar(a)
Foto: twitter.com/ManUtd
Foto: twitter.com/ManUtd

U avionskoj nesreći u Mihnenu, 6. februara 1958. godine, poginulo je osam fudbalera Mančester junajteda - Rodžer Barn (28), Edi Kolman (21), Mark Džons (24), Dankan Edvards (21), Lijam Velan (22), Tomi Tejlor (26), David Peg (22) i Džof Bent (25).

Tragedija Bezbijevih beba nikada neće biti zaboravljena, a velikan sa „Old traforda“ je danas objavio tvit sa fotografijom posljednjeg nastupa te ekipe, u Beogradu protiv Crvene zvezde.

„Njihovo nasljeđe živi. Danas i svakog dana, sjećamo se cvijeća Mančestera“.

Junajted je promijenio i profilnu fotografiju na društvenim mrežama i zamijenio je satom na kojem piše tri sata i četiri minuta, jer se nesreća dogodila u 15.04.

Bezbijeve bebe su se dan ranije eliminisale Zvezdu i domogle se polufinala Kupa šampiona, a avion je sletio u Minhen da dopuni gorivo.

Nakon dva neuspjela polijetanja, treće je bilo kobno - avion zbog bljuzgavice na pisti nije mogao da poleti, proklizao je preko kraja piste i lijevim krilom se zakucao u zgradu. Preminulo je 23 putnika, od čega su osmorica bili fudbaleri Junajteda, a dvojica su tako teško povrijeđena da se više nikada nisu bavili sportom.

Bonus video: