Kejn ikona Totenhema, Lautaro se pita u Milanu

Igrači koji su obilježili evropski fudbalski vikend

11306 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Totenhem očigledno nije dovoljno veliki klub da isprati ambicije i klasu Harija Kejna, ali kako godine odmiču postaje sve izvjesnije da će fenomenalni napadač možda i završiti karijeru u sjevernom Londonu.

Kejn je Totenhem, od prije dva dana je i istorijska ličnost Sparsa - u pobjedi nad Mančester sitijem je postigao 267. gol u bijelom dresu i sa prvog mjesta vječne liste smijenio čuvenog Džimija Grivsa.

Za razliku od Kejna, Grivs ima pehare sa Totenhemom (između ostalog u Kupu pobjednika kupova)...

"Bio je ti magičan trenutak za mene. Želio sam ovaj rekord, ali da ga pamtim po tome da smo pobijedili. Uspio sam jedno i drugo, i to pred našim navijačima, pa je zadovoljstvo ogromno. Svi znaju šta za mene znači Totenhem", rekao je Kejn.

Kejn je na brojci od 200 golova u Premijer ligi, samo dvojica igrača imaju bolji učinak - Alan Širer sa 260 i Vejn Runi (208).

Lautaro Martines je obilježio milanski derbi, donio je Interu tri boda protiv “rosonera”, dok je Viktor Osimen nastavio da rešeta u dresu Napolija - na gostovanju Speciji je tresao mrežu dva puta, bili su mu to 15. i 16. pogodak u sezoni u prvenstvu.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Vikario (Empoli) - nije mogao da sačuva svoj tim poraza od Rome, ali je isključivo njegova zasluga što je toskanska ekipa primila dva gola i izgubila 2:0. Vikario je samo u jednom napadu “vučice” odbranio tri šuta...

ODBRANA

Kanselo (Bajern) - traži je novi izazov i napustio Mančester siti, a početak u Bajernu je obećavajući. Portugalac ima kvalitet da unaprijedi igru Bavaraca, pokazao je to već u prve dvije utakmice u dresu bavarskog giganta.

Tarkovski (Everton) - “barnlijevski” gol protiv Arsenala - sve je u duelu Evertona i lidera Premijer lige bilo u znaku bivšeg menadžera i igrača tima sa “Tarf Mura”. Šok terapija dolaskom menadžera Šona Dajša je uspjela...

SREDINA

Neveš (Vulverhempton) - nakon njegovog gola je Jirgen Klop izjavio nešto što je nasmijalo cijelu Englesku, rekao je: “Treći gol Vulvsa ne brojim, jer je to bio prvi put da su prešli centar u drugom poluvremenu”.

Portugalac se ne obazire na ono što priča Klop, “vukovi” još manje nakon što su bili ubjedljivi protiv “redsa” - 3:0.

Rafinja (Barselona) - maestralna asistencija, onda i gol u sigurnom trijumfu nad Seviljom. Barsa je sada već ozbiljan favorit da osvoji titulu u La Ligi.

Čalhanoglu (Inter) - drugi put u dvadesetak dana je protiv Milana pokazao koliko je inspirisan u duelima sa bivšim klubom. Asistirao je za jedini pogodak u Derbiju dela Madonina samo pet sekundi pošto je pretrpio salvu uvreda sa tribine gdje su bile najvatrenije pristalice “rosonera”.

NAPAD

Kejn (Totenhem) - čak 200 golova u Premijer ligi, ukupno 267 u dresu Sparsa. Kejn nema trofeje sa Totenhemom, ali to ne umanjuje njegov vanserijski kvalitet.

Martines (Inter) - nastavio je da oduševljava u 2023. Sa kapitenskom trakom na ruci je lako izlazio na kraj sa odbranom Milana, a jednu od četiri šanse koje je imao je pretvorio u zlato.

Osimen (Napoli) - praktično je sve jasno - Napoli će biti novi šampion, a Nigerijac najbolji fudbaler i strijelac Serije A.

Ale (Borusija Dortmund) - fudbalska ličnost godine! Čovjek koji je ljetos saznao da ima tumor, ali mu to nije smetalo da se vrati na teren i nastavi da trese mreže.

Dibala (Roma) - izveo je dva kornera u prvih šest minuta protiv Empolija i to je bilo dovoljno da Roma postigne dva gola za rutinski trijumf.

Bonus video: