Španski tužioci protiv puštanja Alveša uz kauciju

Alveš je uhapšen 30. januara pod sumnjom da je počinio seksualni napad na ženu u jednom noćnom klubu u Barseloni

5154 pregleda 0 komentar(a)
Dani Alveš, Foto: Shutterstock
Dani Alveš, Foto: Shutterstock

Španski tužioci protive se žalbi odbrane brazilskog fudbalera Danija Alveša kojom traži da bude pušten iz pritvora uz kauciju dok traje istraga o optužbama za seksualni napad.

Alvešovi advokati podnijeli su prošle nedjelje žalbu rakavši da je Brazilac pristao da preda svoj pasoš i nosi uređaj za praćenje ako bude pušten iz pritvora.

Alveš bi se javljao sudu i vlastima onoliko često koliko bude potrebno, i kretao bi se u krugu od 500 metara oko kuće, navedeno je u žalbi.

Tužioci su danas saopštili da ostaje opasnost da Alveš pobjegne ako bude pušten.

Alveš je uhapšen 30. januara pod sumnjom da je počinio seksualni napad na ženu u jednom noćnom klubu u Barseloni. On je negirao ovo djelo.

Sudija je nakon saslušanja Alveša, žrtve i svjedoka odlučio da se fudbaler zadrži u pritvoru bez mogućnosti puštanja uz kauciju.

Nakon uzimanja iskaza osam svjedoka na zatvorenom ročištu prošle nedjelje, sudija će odlučiti da li će slučaj ići na suđenje.

Alveš je osvojio 42 fudbalske titule u karijeri, i najtrofejniji je fudbaler u istoriji. Prošle godine u Kataru je nastupio na svom trećem Svjetskom prvenstvu.