Mateus i Kan kritikovali Nojera: Kadrovsku politiku kroji klub, a ne golman, više ne može da bude kapiten

Nojer je u intervjuu napao klupsko rukovodstvo zbog otkaza treneru golamana Toniju Tapaloviću

5207 pregleda 0 komentar(a)
Manuel Nojer, Foto: Shutterstock
Manuel Nojer, Foto: Shutterstock

Legenda njemačkog fudbala Lotar Mateus (61) oštro je kritikovao golmana njemačke reprezentacije i Bajerna Manuela Nojera zbog intervjua u kom je verbalno napao klupsko vođstvo zbog razlaza sa trenerom golmana Tonijem Tapalovićem.

"Manuel Nojer više nije prihvatljiv kao kapiten Bajerna. Nemarno je skijao i povrijedio se, a potom je dao intervju u kom najoštrije napada klub", istakao je Mateus u svojoj kolumni na Skaju, a prenijela Hina.

Mateus je istakao da može da razumije Nojerovo razočaranje otkazom koji je dobio Tapalovića, ali i naglašava: "Kadrovsku politiku kroji klub, a ne golman".

"Suprotno vlastitim izjavama, Manuel Nojer sebe je stavio iznad kluba i nažalost to nije moguće u ovom poslu. Svako može pokazati malo sebičnosti i sme izraziti svoje mišljenje. Ali kombinacija riskantnog skijanja, nesreće i intervjua koji koristi za napad je apsolutno zabranjeno", dodao je on.

Izvršni direktor Bajerna Oliver Kan takođe je kritikovao kapitena Nojera zbog njegovih izjava u razgovoru za "Suddeutsche Zeitung", koji je izašao i na portalu "The Athletic".

"Ono što je Manuel rekao u djelovima ova dva intervjua ne odgovara ni njemu kao kapitenu ni vrijednostima Bajerna. Osim toga, njegove izjave su stigle u lošem trenutku jer su pred nama vrlo važne utakmice", rekao je Kan u petak uveče na pitanje novinske agencije DPA.

Tapalović je otpušten prošlog mjeseca nakon što je Bajernov trener Julian Nagelsman otkrio kako je igračima otkrivao interne razgovore. Nojer je izrazio razočaranje takvim potezom kluba.

"On nije radio samo za mene jedanaest i po godina, nego za sve. Osjećao sam se kao da su mi iščupali srce, to je bila najluđa stvar koju sam doživio u karijeri", rekao je Nojer.

Bonus video: